Špinavé ulice cela Prievidza

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Katka 31. mája 2016

Takmer v celom meste sa uz od zimy kopi špina na krajcniciach hlavných ciest a bujnie tam burina. Mesto takmer vobec technikou cesty necisti. Čistota komunikácii je zalostna a mesto zanedbane. A ak sa nieco čistí je to urobene lajdacky a nekomplexne. Čistota je prvotna vizitka toho kto a ako riadi mesto.

02. jún 2016

Anonymný užívateľ

Za tých troch "UJOV",čo tu boli bezmala 20 rokov,sa kosilo až 2X za rok (jar+jeseň)!Teraz by ste chceli,aby sa kosilo,každý druhy tyždeň?p.primatorku po posledných voľbách jaksi nemusím,ale všimol som si ,že sa niečo v meste deje,takže ta odfotená špina je nič proti tomu,čo sa tu zanedbavalo roky!!!
05. jún 2016

Eva Drličková

Vôbec si nemyslím, že Prievidza je zanedbaná, tohto roku napr. sidl. Píly a mestský park sú pravidelne kosené a kde to pracovníci mesta nevidia, tam ich upozorňujeme. Zišlo by sa po zime vystriekať ulice, ale asi čakajú na horúčavy.
12. jún 2016

Anonymný užívateľ

Čistenie miestnych komunikácií

Tak ako každý rok aj teraz sa opakuje situácia s čistením komunikácii po zimnej údržbe. S čistením ciest sa začalo ešte vo februári, teraz je koniec júna a množstvo ciest nie je vôbec očistených !!!

1. Kedy budú konečne vyčistené MK na uliciach Gorkého, Nad Terasami, Na Karasiny a určite aj množstvo iných ciest ?

2. Dokedy si bude samospráva myslieť, že s JEDINÝM čistiacim vozidlom dokáže v ROZUMNOM ČASE vyčistiť desiatky kilometrov miestnych komunikácií ? (toto vozidlo pritom mesto ani nekupovalo, dostalo ako dar pred takmer 20-timi rokmi). Bude zakúpené ďalšie čistiace vozidlo ? V Prievidzi nie je problém rekonštruovať kúsok námestia za 400 000 Eur, avšak prostriedky na dôležité a zmysluplné investície sa už nenájdu.
20. jún 2016

Odpoveď samosprávy

K dnešnému dňu spoločnosť TSMPD s.r.o. strojne pozametala hlavné komunikácie, ktoré zabezpečujú základnú dopravnú obslužnosť mesta. Ďalej boli vyčistené prímestské časti a v súčasnosti sa pracuje na ostaných častiach mesta, z ktorých väčšia časť je už vyčistená. Čistiace práce na uvedených uliciach Gorkého, Nad Terasami a Na karasiny, a ďalej Energetikov a Benedikta budú započaté v 25. týždni. Je pravda, že v súčasnosti spoločnosť TSMPD s.r.o. disponuje iba jedným 20 ročným zametacím strojom, ale najhoršie faktory ktoré sťažujú prácu či už z pohľadu času či kvality čistenia sú vodiči motorových vozidiel ktorí nerešpektujú prenosné dopravné značenie a tým značne komplikujú proces strojného čistenia komunikácií a spevnených plôch.

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania