Nedokoncene cesty

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 18. februára 2013

Dobrý deň,

zaujímalo ma, prečo sú cesty rozkopané od minulého štvrtka (14.2.2013), robotníci odišli od nedokončenej práce a dodnes (18.2.2013) sa s tým nepohlo. Všade vo svete je bežné, že robotníci sú schopní odstrániť vrchnú časť vozovky a v ten istý deň úsek dokončiť jeho opätovným prekrytím novým asfaltom. Ako je možné, že u nás niečo rozkopete a potom to 4 dni stojí a človek takmer nemá kadiaľ jazdiť? Nehovoriac o bezpečnosti. Snažíte sa urobiť dojem, že sa niečo rieši a teraz to bude mesiac v rovnakom štádiu? Je to podľa vás normálne, takýto postup? Zamyslite sa nad tým, prosím. Ešte raz sa pýtam: je to podľa vás normálne?? Alebo je jediným riešením situácií, keď su ľudia neplnia svoje povinnosti, tieto medializovať? Zamyslite sa. Pozdravujeme.

18. február 2013

Adam

treba pockat cesta sa nesmie hned po odfrezovani zaasfaltovat nestihlo by sa do dier dostat dostatok prachu a kamienkov potom by novy asfalt mohol nahodou chytit poriadne a co by sa opravovalo buduci rok?
18. február 2013

jozo

presne... zajtra pojdu pozametat, aby mohli v stredu asfaltovat. v stredu pridu, bude treba pozametat, aby mohli vo stvrtok asfaltovat. vo stvrtok pridu, musia pozametat, a uz je tu znovu vikend.... atd.
20. február 2013

Odpoveď samosprávy

Mestská spoločnosť Správa majetku mesta (ďalej len SMMP) vyfrézovala povrch vozovky. Tieto časti budú v krátkej dobe vyasfaltované.
Plánovali sme vyasfaltovať povrch okamžite po vyfrézovaní, ale kolísavé počasie nám neustále sťažuje prácu. Technológia údržby ciest má svoje parametre a prácu chceme odviesť kvalitne a tak, aby asfalt vydržal niekoľko rokov. To sa pri neustálom snežení a premenlivom počasí nie vždy darí.

Ospravedlňujeme sa vodičom za dočasné obmedzenie cestnej premávky.


M. Ďureje
20. február 2013

Odpoveď samosprávy

Po niekoľkonásobnej oprave výtlkov na Nábrežnej ulici sa začala vplyvom striedania nepriaznivého počasia (mráz, odmäk, dážď, sneh) rozpadávať cesta v blízkosti opravených výtlkov, čím vznikli úseky s veľkou hustotou dier. Opravy z uvedeného dôvodu boli neúčinné, preto sme sa rozhodli množstvo výtlkov zredukovať vyfrézovaním najviac poškodených miest do väčších celkov, ktoré zlepšili aj tak zlú prejazdnosť menovanej ulice. V súčasnej dobe nemáme možnosť opraviť vyfrézované miesta. Stane sa tak až po spustení obaľovacej súpravy v časovom horizonte cca 3 týždňov v závislosti na počasí. Menšie výtlky opravujeme studenou obaľovanou zmesou i dvojzložkovým prípravkom BG-QUICK.

spol. Správa majetku mesta Prievidza
26. február 2013

obcan

neda mi reagovat na tieto kecy co sa tu vedu.podnikam v oblasti stavebnictva uz 25 rokov a velmi dobre vieme vsetci na akej urovni su dnesne technicke riesenia a technologicke postupy tak mi prosim nerozpravajte hluposti ze vzhladom na pocasie a podobne veci nikto nie je zvedavy na to ale chceme pocut preco to neslo.lebo su neschopny ludia co tomu velia alebo niesu schopny zamestnanci co to maju vykonat.vsade inde kde som precestoval dokonca staci prejst len drietomu smerom do ciech a vidiet a hlavne citit zmenu povrchu vozovky o 1000 percent k lepsiemu a nemaju problem asfaltovat aj v zime.a ked nie ste schopny udrzat cesty aspon v meste na poriadku tak ich uzavrite som zvedavy ako by ste sa na tom vasom teplom urade tvarili ked vam zacnu ludia nosit faktury zo servisov a vedzte ze ja budem prvy len nech sa mi nieco podary rozmlatit alebo si poskodit tak pojdem tvrdo do toho lebo to co sa dokazuje u nas uz nema hranice a raz stym musi niekto skoncit prestante krmit tezas a unipu a vyuzite pracovnu silu z uradu prace je tam aj plno skusenych a sikovnych ludi ktory tam nesedia z vlastnej vole ako poniektory zakonom chraneny nasi spoluobcania tak isto co som cital o chodniku v necpaloch to sa nehambite aj napisat ze je 20 rokov v plane kde by ste boli teraz vy keby vas rodicia 20 rokov iba planovali a nemate hanby to tam napisat
27. február 2013

jozo 4

27.2.2013 21:00 žiadna zmena, dva dni slnečné počasie teplota okolo 10 St. C
6iadna zmena. Treba si počkať do dalšej zimy.
Hanba
28. február 2013

občan

28.2.2013: už nepršalo niekoľko dní a stále žiadna zmena. všetci len pekne slalomujú. čiže reči o "vhodnom počasí" boli zase len výhovorka... už to malo byť hotové a po meste už dávno mali lietať vysávače toho prachu, ktorý sa víri. totiž, asi tak nejako by to vyzeralo, keby mesto hospodárilo ako súkromná firma, ktorá jednoducho musí fungovať. ale podľa skúseností z minulosti budeme po tomto štrku a prachu jazdiť ešte asi 2 mesiace... ja nechápem, čo tam v tom úrade robíte, keď neviete zabezpečiť najzákladnejšie služby pre toto mesto: čistotu, bezpečnosť, základnú spokojnosť občanov!!!
01. marec 2013

Ján S.

Dnes som opäť prechádzal týmto úsekom, a stále je to v dezolátnom stave, ak nie ešte horšie, no katastrófa. A pritom bolo pekné počasie, na čo sa čakalo na kolkovanú žiadosť či čo?
03. marec 2013

Odkazprestarostu.sk

Posledná časť príspevku užívateľa „občan“ bola vymazaná z dôvodu, že bola prejavom extrémizmu a vyvolávala neznášanlivosť a nenávisť voči skupine občanov v našej spoločnosti . Projekt Odkazprestarostu.sk nebude tolerovať v rámci diskusií podobné prejavy. Vyzývame užívateľov portálu, aby komunikovali slušne a vecne.

Jakub Kmeť
05. marec 2013

obcan

znovu a posledny krat sa pytam kompetentnych kto je priamo zodpovedny za prerusenie prac na oprave cestnej komunikacie na nabreznej ulici tato cesta nie je v stave prevadzkyschopna a zakon o pozemnych komunikaciach c135 § 9 odsek 1 uklada spravcovi komunikacie ihned bez prietahov zavady odstranit dakujem za odpoved
05. marec 2013

druhy obcan

no ako páni zástupci, už svietilo slniečko dva dni?
06. marec 2013

Martin

este musia pockat do buduceho tyzdna ked bude zase mrznut potom odpovedia ze nemozu pokracovat kvoli poveternostnym podmienkam
07. marec 2013

Cestár

Je úplne na hlavu postavené vyfrézovať cestu, keď sa vopred vedelo, že výroba asfaltovej zmesi bude spustená až v marci. Po uvedenom úseku sa NEDÁ normálne jazdiť autom, vyfrézované jamy sú natoľko hlbkoké, že sa musia obchádzať v protismere !

Takže vysvetlenie pre všetkých - cesta nie je doteraz opravená iba preto, že ju zatiaľ nemajú čím vyasfaltovať. Avšak o tomto kompetentní vedeli dopredu, to už mohli preventívne všetko vyfrézovať v decembri...
22. marec 2013

obcan

22. marec 2013. viac ako mesiac po vyfrézovaní. stav: nezmenený. medzitým som si 2x všimol, že vo vyfrézovaných jamách stojí voda, ktorá tam medzitým napršala. tento postup isto navrhoval nejaký odborník. dobre to riadite, fakt klobúk dolu.... :-/ milí spoluobčania, ked budete najblizsie mestu platit nejaku dan, tak tu je učebnicový príklad toho, akým odborníkom peniaze idú pod správu (a do vrecka).
22. marec 2013

obcan

22. marec 2013. viac ako mesiac po vyfrézovaní. stav: nezmenený. medzitým som si 2x všimol, že vo vyfrézovaných jamách stojí voda, ktorá tam medzitým napršala. tento postup isto navrhoval nejaký odborník. dobre to riadite, fakt klobúk dolu.... :-/ milí spoluobčania, ked budete najblizsie mestu platit nejaku dan, tak tu je učebnicový príklad toho, akým odborníkom peniaze idú pod správu (a do vrecka).
05. apríl 2013

123

5.4. v jamách už niekoľko dní stojí voda. ideálny základ na opravu cesty....
10. apríl 2013

Jojo

Zákon hovorí o tom, že prekážku na ceste treba označiť a bezodkladne odstrániť. Už to trvá dlhšie ako .....no nič správcom cesty je mesto a asi naozaj potrebuje aby niekto podal trestné oznámenie. Vodiči sa vyhýbať prekážke nemajú, resp. nemôžu náhle meniť smer jazdy, no musia ak si nechcú ničiť auto........keby to bolo frézované do ,,stratena" nebola by taká tragédia prechádzať týmto úsekom
22. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Vyfrézované časti komunikácie boli ku koncu minulého týždňa (16. týždeň) vyasfaltované. Podnet je teda vyriešený.

SMMP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania