Nedokonceny chodnik

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Igor Homola 26. júla 2016

Dockame sa niekedy aj dokoncenia chodnika na Novackej ulici, alebo si to maju obyvatelia dokoncit sami? A odpovedi typu: ,,práce sú dočasne pozastavené, nakoľko súvisia so zmenou technického riešenia realizácie časti diela, ktorých potreba vyplynula dodatočne z nepredvídateľných okolností počas realizácie diela a nevyhnutných pre jej odovzdanie do užívania,, sa zdrzte, nakolko ste ju pouzili uz pri dvoch roznych podnetoch.

27. júl 2016

vigoo vigoo

...to si ešte počkáme, mňa napríklad zaujíma aj to, ako odstránia torzo pôvodného chodníka, či to len zasypú zeminou, alebo riadne odvezú zbytky starého podložia, betónu a asfaltu preč ako sa patrí. Nepracuje sa na ňom už asi 3 týždňom, krásne sa tu žije...práca, čo má byť hotová za max 2 týždne sa robí už teraz vyše mesiaca a nie sú ani v polovici.
28. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí odbor výstavby MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta
10. august 2016

vigoo vigoo

...nejako som nezachytil odpoveď, čakalo sa snáď na "vhodné" počasie, na ktoré by sa dalo vyhovoriť ? Podnet z 22.7. stále nemá adekvátne a uspokojivé riešenie.
13. august 2016

Marek Vida

ja myslim, ze sa realizator jednoducho zbalil, lebo mu nebolo zaplatene. Ci mu priamo nezaplatilo mesto, alebo mesto vyberie zhotovitela systemom "tento to vyhral, ale nas uz nezaujima, ze vitaz sutaze o realizaciu diela za nu dostane napr. 100€ za meter chodniku, no on si najde za seba inu firmu, ktorej zaplati len 70€ a ona to urobi za neho. A takto sa na Slovensku zaraba a navyse ten vitazny spekulant tretiu firmu nevyplati a takto skonci cela zakazka, posledna firma jednoducho prace skonci lebo nebudu robit zadarmo a na sekeru. Nie je tomu takto aj tu pri tomto chodniku? Vrany hore na dome krakali, ze moze fukat aj tymto smerom... Som zvedavy, kto teraz dielo dokonci, ked mesto sice zaplatilo, ale nespravnej osobe...
14. august 2016

vigoo vigoo

nedarí sa mi nájsť zmluvu o diele...viete pomôcť niekto ?
15. august 2016

...

K zmluve o dielo bol ešte 9.6.2016 podpísaný dodatok, ktorým sa cena prác zvýšila o viac ako 19 000 Eur (drobné, to ani nestojí za reč...).

https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-dokumentov/document/678297/profil/5192/Predmet/154822/guid/att_956b53d9de5a055933daf83ce8a7df8a/id/891976

Zhotoviteľom rekonštrukcie chodníkov, pri ktorých sa buduje nový chodník zo zámkovej dlažby je oficiálne firma Strabag, práce ale v skutočnosti vykonáva firma STS. A tu niekde bude pes zakopaný.

Odpoveď zo samosprávy dostaneme ako je dobrým zvykom pri nepríjemných podnetoch o niekoľko mesiacov v znení "Rekonštrukcia chodníka bola ukončená" ?!!
15. august 2016

vigoo vigoo

Vďaka...ja nikdy nestrávim ten fakt, že 30 m chodníka stojí 190 tis €. Ale budiž...do zimy hádam budeme chodiť ako ľudia a nie v gumákoch po stavbe. Každý si "svoje" zinkasoval,...ľud počká, kým sa nenamastí ďalšie hladné vrecko.
18. august 2016

vigoo vigoo

mali by zákonom zakázať, pokiaľ daná firma vyhrá tender, nesmie ďalej posunúť zákazku tretej firme za účelom zisku. Čistý podvod.
18. august 2016

Odpoveď samosprávy

Chodník K. Nováckeho sa nedokončil v dôsledku vzniku naviac prác, ktoré bolo potrebné vykonať v dôsledku skutočností zistených priamo na stavbe. Po dohode so zhotoviteľom bola určená STOP hranica, po ktorú budú zrealizované a následne prevzaté práce na chodníku. Práce na predmetnom chodníku pokračujú od 17. augusta 2016.

Práce nemohli pokračovať v skoršom termíne vzhľadom na potrebu vykonať nové verejné obstarávanie na realizáciu zostávajúcich častí chodníka (plochy zástavky na Ul. K. Novackého vrátane chodníka, ktorý priamo nadväzuje na zástavku).


Mestská polícia PrievidzaAndrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
Mestský úrad
08. september 2016

Anonymný užívateľ

Kedy bude chodník konečne dokončený, o 2 roky ? Tempo prác je skutočne vražedné a nikoho nezaujíma odfláknutý projekt rekonštrukcie, kvôli ktorému sa zvýšila cena chodníka. Až pri rekonštrukcii chodníka sa zistilo, že sa vedľa neho nachádza autobusová zastávka, úžasné....

Prečo nie je zverejnený vo Vestníku Úradu pre verejné obstarávanie aj harmonogram prác ako dôležitý dokument zákazky ?!

08. september 2016

Anonymný užívateľ

Tiež by ma veľmi zaujímalo, akým spôsobom bude riešené napojenie nového chodníka na priechod pre chodcov. Prečo nebola hneď vybudovaná vetva chodníka smerom ku priechodu (ako je na druhej fotke) ? Ako sa vlastne zrealizuje napojenie chodníka smerom ku priechodu ?
15. december 2016

Odpoveď samosprávy

- Práce na rekonštrukcii chodníka boli ukončené. V súčasnosti sa dokončujú terénne úpravy.

Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
Mestský úrad






Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania