oprava miestnych komunikácií

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 06. marca 2013

V lete minulého roku boli "opravené" 2 krátke úseky na ceste Vladimíra Clementisa. Avšak chcem poukázať na "kvalitu" tejto opravy. Stačila jedna (!!) zima a na opravenom úseku sa objavil výtlk v mieste napojenia na kryt vozovky, ktorý bol opravovaný približne pred 3-4 rokmi. To ale nie je všetko.

Na prvej fotografii je zreteľne vidieť otváranie pozdĺžneho pracovného spoja na styku jednotlivých vrstiev asfaltových pásov. Táto závada vznikla jedine z dôvodu nedodržania technologického postupu pri kladení asfaltových pásov ! Rovnako aj na druhom opravovanom úseku pri "pivárni" je už teraz zreteľne vidieť ryhu v strede vozovky. A po niekoľkých rokoch to dopadne ako na ceste Novackého pri cintoríne, kde je v strede vozovky hlboká ryha široká takmer 20 cm.

A to nehovorím o tom, že sa na úseku pri Lesoparku nepodarilo napojiť asfaltový kryt v rovnakej výške a pri prejazde autá na vzniknutom hrbe veselo poskakujú.

Na druhej fotke je zase vidieť samovoľné rozpadávanie obrusnej vrstvy (po prvej zime), v dôsledku čoho sa vytvorili jamy. Rovnako ide o úsek cesty pri Lesoparku.

Aký význam má rekonštruovať cesty, ak je kvalita vykonaných prác taká mizerná, že vozovka vydrží nanajvýš 2-3 zimy a začne sa znova rozpadávať ?

Bude mesto reklamovať vyššieuvedené nedostatky alebo sú kompetentní pracovníci presvedčení, že je všetko v poriadku ?

07. marec 2013

Adam

na fotke co vidim je pravdepodobne nie moc pevne podlozie zda sa mi ze pri tej trhline je aj priehlbina preto sa trha. pokial nieje mozne zabespecit dostatocne pevne podlozie je problem spravit kvalitnu cestu
07. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dňa 5.3.2013 bola na Ulici V. Clementisa vykonaná kontrola opravených úsekov MK za účasti zodpovedných pracovníkov mesta a stavbyvedúceho dodávateľskej organizácie Stavby Nitra, a.s.. Obhliadkou bolo zistené nadmerné opotrebovanie obrusnej vrstvy miestnej komunikácie a ďalšie nedostatky s tým záverom, že mesto bude v krátkom čase písomne reklamovať kvalitu prác u dodávateľa stavby.

Odbor výstavby
10. marec 2013

Milan

Málo spevnené podložie nemá priamu súvislosť s tým, že práce boli vykonané v mizernej kvalite. Čo prekvapujúco uznali aj zástupcovia mesta.
27. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Uvedené nedostatky na Ul. V. Clementisa v miestach nedávnej rekonštrukcie boli reklamované u zhotoviteľa. Na základe uvedenej reklamácie budú poruchy odstránene v priebehu nasledujúcich dní.

Ing. Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad

27. august 2013

Vlado

Je evidentné, že obrusná vrstva komunikácie je z materiálu, ktorý v žiadnom prípade nespĺňa normy. Čo sa samozrejme prejaví na jej živostnosti a bude veľmi zaujímavé sledovať vývoj stavu vozovky po najbližšej zime.

Malo natieranie vozovky penetračným náterom koncom júla (na fotke) dramaticky zlepšiť kvalitu obrusnej vrstvy ? Lebo tomu môže uveriť iba úplný amatér a diletant. Ale vyzerá to pekne, vozovka je znova čierna a vyzerá skoro ako nová, to je pravda.

Spoj na styku jednotlivých vrstiev asfaltových pásov nie je VôBEC utesnený, kompetentným pracovníkom mesta to ale evidentne nevadí.
Čo na tom, že po 2-3 zimách bude v strede vozovky ryha a nakoniec to dopadne ako na ulici Novackého pri cintoríne, kde sa v strede vozovky nachádza doslova jarok. Firma STRABAG, ktorá rekonštruuje väčšinu miestnych komunikácií, robí utesňovanie pracovného spoja nedostatočne, ale tento úsek je neuveriteľná fušerina.

"Opravené" tiež boli výtlky, ktoré vznikli už po jedinej zime. Dá sa ale vôbec nazvať opravou zaplátanie poškodenej vozovky v úplne minimálnom rozsahu, hoci v okolí záplat je už teraz zreteľne vidieť rozpadávanie obrusnej vstvy ? Kompetentní takúto "opravu" považujú za dostatočnú ?
27. august 2013

Vlado

Doplňujúca fotka.
27. august 2013

Vlado

Doplňujúca fotka
04. december 2013

Odpoveď samosprávy

Aktualizácia:
Mesto prebratie diela reklamovalo u dodávateľa spoločnosti. Realizátor prác v rámci reklamácie vykonál opravy na predmetnej komunikácii.

Zuzana Lukáčová
Správa majetku mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania