parkovanie na Ulici K. Novackého

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Miro 10. marca 2013

Už dlhší čas pretrvávajú problémy s nesprávnym parkovaním vozidiel na parkovisku na ulici K. Novackého. Tieto by určite nevznikli, keby kompetentní osádzali SPRÁVNE dopravné značky a nie iba tie, ktoré sa im najviac páčia, prípadne sú za výhodnú cenu.

Ako vidieť na 1. fotke, parkovacie miesta sú označené značkou IP 12 - Parkovisko. Nakoľko má ale značný počet vodičov zrejme znížený intelekt, parkujú šikmo a nie pozdĺžne a vôbec ich pritom netrápi, že vozidlom zasahujú do pravého jazdného pruhu. Zreteľne to je vidieť na fotkách č. 2 a 3. Pozdĺžne parkovanie je síce vyznačené farebnou zámkovou dlažbou na parkovisku, toto je však nedostatočné.

Riešením je osadenie dopravnej značky IP13c - Parkovisko, parkovacie miesta s pozdĺžnym státím, ktorú týmto dávam do pozornosti kompetentným a rovnako aj okresnému dopravnému inžinierovi. Takáto značka skutočne existuje a na tomto mieste by mala byť osadená namiesto NEVHODNEJ značky IP12.

Fakt, že nevhodné parkovanie priamo ohrozujúce bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky na hlavnej komunikácii na sídlisku Kopanice nikto nepokutuje už nemá ani význam komentovať.

Ako plánuje mesto uvedený problém vyriešiť ?

13. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Referentka pre dopravu MsÚ pripraví na tento podnet odpoveď.

M. Ďureje
22. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Uvedené dopravné značenie bolo umiestnené v rámci výstavby parkovísk. Dopravné značenie jestvujúce D 11 c – Parkovisko, pozdĺžne státie - je stále platné podľa zákona do roku 2016. Mesto 28. 5. 2012 vydalo určenie na umiestnenie nového DZ IP 13 c - Parkovisko – parkovacie miesta s pozdĺžnym státím. Mesto nevymenilo uvedené dopravné značenie, nakoľko uvedené dopravné značenie je platné. Dopravné značenie nie je poškodené a boli krátené finančné prostriedky na dopravné značenie. Mesto dalo prednosť k umiestneniu dopravného značenia, ktoré považuje za prioritnejšie, dôležitejšie pre bezpečnosť a plynulosť premávky v meste Prievidza.

Referent dopravy
22. marec 2013

Ivan

Mestská polícia by ale mala kontrolovať či autá na tomto parkovisku parkujú ako im ukladá dopravná značka. Tým viac, že parkovisko sa nachádza iba pár metrov od sídla mestskej polície.
03. máj 2013

Odkazprestarostu.sk

Dnes došlo na základe hlasovania k zmene podnetu. Podnet bol označený ako vyriešený.

Jakub Kmeť

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania