Kontajner v zákrute cesty

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Miro 10. marca 2013

V minulom roku bolo v Prievidzi rozmiestených viacero kontajnerov na zber použitého šatstva. Čo je určite chvályhodné, obzvlášť ak odhliadneme od faktu, že ide o komerčnú záležitosť a oblečenie je následne predávané v second handoch. Ale aspoň neskončí v kontajneroch medzi komunálnym odpadom.

Otázky však vyvoláva umiestnenie takéhoto kontajnera na ulici Gorkého. Kompetentní zrejme nenašli vhodnejšie miesto ako zákrutu a vysoký kontajner spolu s kontajnerom na zber separovaného odpadu dokonale blokuje vodičom výhľad do zákruty. Zreteľne to je vidieť na priložených fotografiách.

V smere jazdy po Gorkého ulice od križovatky Clementisa pri Lesoparku chodia autá po väčšinu dňa v ľavom jazdnom pruhu, nakoľko v pravom zvyčajne parkujú autá až po dopravnú značku Zákaz zastavenia. Takúto situáciu je videť na fotografii so strieborným Volkswagenom Golf. Kvôli kontajnerom ale vodič nevidí, či práve z protismeru neprichádza iné vozidlo a často tu dochádza k nebezpečným situáciám.

Akým spôsobom plánuje mesto riešiť túto situáciu, keďže umiestnenie kontajnera na zber šastva a zároveň aj sivého kontajnera je v rozpore s platnými dopravnými predpismi ?

12. marec 2013

Miroslav

Ukážka typickej dopravnej situácie na uvedenej zákrute.
12. marec 2013

vlastimil

Vlado alebo Miro.L a čo tadial pojde Fitypaldy na Formuľa 1 a nevyberie zakrutu a zrazu kontajner pred nosom taka formuľa ide aj 120 kilometrov a čo poto ha teraz bud mudry
12. marec 2013

Odkazprestarostu.sk

Príspevky užívateľov "jednoduché riešenie" a "Vlado" boli zmazané, pretože nesplňovali kritérium slušnej komunikácie. Vyzývam návštevníkov portálu, aby viedli diskusiu slušne, vecne a zdržali sa osobných útokov.

Jakub Kmeť
13. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Kontajner v najbližších dňoch premiestnime na iné miesto. Samozrejme, že premiestnenie je možné.

Oddelenie životného prostredia
17. marec 2013

Majo

Asi ten bilboard na 1/64 pri odbocke do dediny Pravenec smerom na Nitr.Pravno (vlavo,v zakrute) prekaza omnoho viac.Ale to asi mesto Pd nevyriesi.
18. marec 2013

Anonym

asi tak ten billboard tam vadi viac
19. marec 2013

Kontajner

Tak teraz neviem, či som mimo, ale riešia sa tu kontajnery v Prievidzi alebo billboard na ceste I/64 ???!!
02. apríl 2013

Miroslav L.

Od vyjadrenia oddelenia životného prostredia ubehli už takmer 3 týždne a kontajnery stále stoja na svojich miestach...
25. apríl 2013

pp

Chod byvat na zaprtky a potom sa nad takymto kontajnerom len pousmejes :D
28. máj 2013

...

Kontajner už bol premiestnený.
26. jún 2013

Miroslav

Kontajner bol už pred niekoľkými týždňami premiestnený, podnet je teda možné označiť ako vyriešený.
04. júl 2013

Odpoveď samosprávy

M. Gorkého 41, nádoby na odpad boli na stanovišti usporiadané tak, ako majú byť rozmiestnené, kontajner na šatstvo bol presunutý za stanovište smerom od chodníka, tak aby nebránil výhľadu do zákruty.

Beata Drozdová
referent životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania