Parkovanie pri Allianzi

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 11. októbra 2019

Už to tu pred nejakým časom bolo, evidentne ale nezaškodí osviežiť pamäť. Už krátko po "vyriešení" problému s parkovaním blokujúcim chodník a navyše aj na zakázanom mieste tam autá začali parkovať znova.

A parkujú tam pravidelne, mestská polícia tento problém zrejme neregistruje, čo vyhovuje asi všetkým okrem chodcov. Napríklad čierny Renault Mégane na tomto mieste parkuje už 3. deň za sebou a bez akýchkoľvek problémov a nebodaj obáv spojených s nasadením blokovacieho zariadenia na koleso.

Bude mestská polícia tento problém riešiť alebo sa bude tváriť, že je všetko v poriadku ?

15. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Volal som na MsP, a dozvedel som sa, že žiadny podnet na MsP na zlé parkovanie v dátumoch 13.3. až 15.3. v tejto lokalite nahlásený nebol.

Viete, ak máme v tejto lokalite vyriešiť problém s nesprávnym parkovaním tak potom musíme k tomuto problému pristúpiť zodpovedne a efektívne. Takýmto nástrojom na riešenie problému je privolať na miesto Mestskú políciu ihneď ako niekto zle parkuje svoje vozidlo. Takto sme stratili 24 hodín a som presvedčený, že vozidlo tam v tomto momente už nestojí. Podľa mňa bolo jednoduchšie privolať hliadku MsP, ako problém nafotiť a poslať na odkazprestarostu, ktorý sa dostane na radnicu až za niekoľko hodín. Na miesto bola vyslaná hliadka MsP.
Viď riešenie problému z minulosti:
http://www.odkazprestarostu.sk/prievidza/podnety/2568/parkujuce-auta-blokuju-chodnik

M. Ďureje
15. marec 2013

Autičkár

Auto tam stojí aj dnes....
15. marec 2013

M. Ďureje

Tak zaplatí pokutu alebo dostane papuču.
15. marec 2013

Fero

A čo vlastne robia mestskí policajti, keďže na uvedenom mieste parkujú autá každý jeden pracovný deň ?. Papuču nedostalo žiadne auto, ktoré na uvedenom mieste parkovalo. Nikto nemá chuť volať každý deň na mestskú políciu....
15. marec 2013

aotičko

To viete spoluobčania to su dedinčania z Nitrice čo tam tie rozbyte auta opravuju ,tak sa na nich nehnevajte na dedine sa parkuje hala-bala
15. marec 2013

Adam

no na dedine sa parkuje aspon ale mestania nevedia ani co je parkovanie a nie este ako parkovat obycajny primitivy
19. apríl 2013

Vlado

Pred budovou Allianz-u sa prednedávnom objavilo nové parkovacie miesto. Je toto parkovacie miesto súčasťou centrálnej mestskej parkovacej zóny ? V prípade, ak tomu tak nie je, nachádza sa bielymi čiarami označené parkovacie miesto výlučne na súkromnom pozemku ?

19. apríl 2013

Vlado

Ešte doplňujúci obrázok.
23. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Odpoveď k aktualizácii podnetu:
dňa 22. 04. 2013 bola zaslaná výzva Allianz, Slovenská poisťovňa, a.s. Prievidza o predloženie dokladov k vyznačeniu parkovacieho miesta.
Mesto nevyznačilo toto parkovacie miesto.

Oddelenie výstavby
24. máj 2013

Odpoveď samosprávy

K aktualizácii podnetu: Po výzve zo strany MsÚ bolo vyznačenie parkovacieho miesta odsránené. Parkovacie miesto nebolo vyznačené v systéme CMPZ.

M. Ďureje
10. október 2019

Anonymný užívateľ

Autá spoločnosti Securitas každodenne a počas celého dňa stoja na ceste pred chodníkom, pričom blokujú samotný chodník. Okrem toho ide o státie v CMPZ mimo vyznačeného parkovacieho miesta a takéto státie je zakázané. Upozorňujem, že autá stoja na mestskom pozemku.

Bude mestská polícia každodenne na uvedenom mieste nasadzovať na parkujúce vozidlo blokovacie zariadenie ? Jednorázové privolanie MsP sa evidentne minulo účinkom.
11. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
po aktuaizácii podnet opätovne preposielame samospráve.
21. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
V poslednej aktualizácii podnetu sa píše, že "jednorazové privolanie MsP sa evidentne minulo účinkom". Na tieto podnety z pohľadu efektívneho riešenia problému platí, že MsP musíte privolávať v okamihu keď sa skutok deje a v zásade OPAKOVANE.
Iné riešenie ako privolanie MsP na miesto pre zle zaparkované vozidlo samospráva nemá.
Samozrejme potom sú tu určité nehumánne spôsoby riešenia :-) ale my ostávame pri zákonných možnostiach :-)
Napríklad pri námatkovej kontrole zo dňa 18. októbra nebolo zistené odparkované vozidlo.
Ďakujeme za pochopenie.

Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania