Strom blízko obytného domu zasahujúci do elektrických drôtov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Ján 03. októbra 2016

Prosím o zváženia spílenia stromu na ulici Lúčna za obytným domom 159/20.
Tento zasahuje do elektrických drôtov. Strom je v tesnej blízkosti balkónov výškovo presahujúci obytný dom. Bráni prístupu svetla do obytných miestností.
Pri sušení prádla na balkóne z tohoto stromu prechádza rôzny drobný hmyz na prádlo a následne do bytu. Následkom sú štípance a alergia detí.

06. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
V prípade žiadostí o opílenie resp. vypílenie stromov postupujeme veľmi prísne. Každý jeden podnet riešime individuálne. Tak tomu bude aj v tomto prípade, podnet preveríme priamo v teréne a od toho stanovíme postup riešenia. Je zjavné, že strom potrebuje opíliť konáre pri elektrickom vedení. Otázne je jeho vypílenie.
Nie všetky požiadavky na vypílenie stromov akceptujeme.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie spočívajúce v opílení stromu zabezpečí mestská spol. TSMPD.

Michal Ďureje
hovorca mesta
09. október 2016

vigoo vigoo

tu by som sa zastal prístupu mesta...je pravda, že treba prihliadať osobitne na každý strom. Môžete byť radi, že máme ako takú zeleň, alebo je Vám milší "výhľad" na betónovú plochu, asfalt, nehľadiac na tieň, ktorý poskytuje, zadržuje vlhkosť a v nemálom zabraňuje prašnosti v byte. Deti rozhodne nemajú alergiu z toho, že tam strom rastie, to je dané geneticky. Strom je zdrojom alergénov a nie jej pôvodcom.
10. október 2016

Ján

nehovorím že deti majú alergiu zo stromu ale zo štípancov hávede ktorá prechádza zo stromu do miestnosti po otvorení balkónových dverí. Doprial by som Vám zažiť to keď vám po miestnosti na druhom poschodí poskakujú obrie lúčne koníky, rôzne chrobáky ........ môžem zaslať foto.
Nemám nič proti stromom pokial sú sadené s rozumom, ale strom ktorý rastie tesne okolo balkóna
tak, že sa nadá vešať prádlo a robí celodennú tmu v miestnosti navyše tá háveď ....????
15. december 2016

Odpoveď samosprávy

Pánu Juricovi sme zaslali formulár Žiadosti o zabezpečenie výrubu dreviny, rastúcej vo verejnej zeleni aj informáciu o štandardnom postupe pri vybavovaní veci po doručení vyplnenej žiadosti.

Božena Bernátová
Referent životného prostredia - ochrana prírody a krajiny
Mestský úrad
07. február 2018

Ján Jurica

Pánu Juricovi sme zaslali formulár Žiadosti o zabezpečenie výrubu dreviny, rastúcej vo verejnej zeleni aj informáciu o štandardnom postupe pri vybavovaní veci po doručení vyplnenej žiadosti.

To je pravda že formulár bol zaslaný. Ja som tento formulár vyplnil a odoslal. Dali mi odpoveď,že dreviny bude vypílená v čase vegetačného pokoja. No doteraz sa tak nestalo ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania