Neoznačený priestor snímaný kamerou

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 13. októbra 2016

Kamera umiestnená na konštrukcii reklamného pútača na Včelárskej ulici sníma verejné priestranstvo - chodník. Snímanie verejných priestranstiev je regulované zákonom č. 122/2013 a monitorovaný priestor musí byť ZRETEĽNE označený (okrem toho musí mať prevádzkovateľ vypracovaný bezpečnostný projekt).

Uvedený priestor nie je vôbec označený ako monitorovaný, zvláštny je tiež účel monitorovania chodníka, ak sa vedľa neho nachádza niekoľko metrov vysoký múr a na ňom je plot.

Chcem požiadať o preverenie dodržiavania zákona č. 122/2013 o ochrane osobných údajov prevádzkovateľom uvedenej kamery.

21. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Nejde o kameru MsP Prievidza. Teda kamera nie je napojená na pult centrálnej ochrany.
Pravdepodobne ide o kameru, ktorá patrí do vlastníctva súkromnej spoločnosti.
V prípade záujmu sa môžete obrátiť na Úrad pre ochranu osobných údajov.

Michal Ďureje
hovorca mesta

28. február 2017

Anonymný užívateľ

Odpoveď jasne vypovedá o nekompetentnosti jej autora. To, či ide alebo nejde o kameru mestskej polície nemá s podnetom NIČ spoločné. Ak je samospráva upozornená na porušenie zákona, ktorý reguluje snímanie VEREJNÝCH (nie súkromných !!) priestranstiev, tak má zakročiť samospráva. Odkázanie občana na Úrad pre ochranu osobných údajov (navyše s nemiestnou poznámkou "v prípade záujmu") je prejavom totálneho právneho amaterizmu a alibizmu samosprávy. Podnet NERIEŠENÝ.
27. apríl 2017

igor kučera

Dobrý deň,
Spomínaný chodník je súčasťou snímanej nehnuteľnosti, je upne prirodzené, že majiteľ nehnuteľnosti sa snaží chrániť a zabezpečiť si svoj majetok. Na oplotení a pri vstupe do areálu nehnuteľnosti sú na viditeľnom mieste umiestnené upozornenia a piktogramy. Spoločnosť má vypracovaný bezpečnostný projekt ktorého súčasťou je aj kamerový systém. Informačné systémy má firma zaevidované na úrade na ochranu osobných údajov pod číslom 201411747.
Prajem pekný deň, majiteľ nehnuteľnosti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania