Chodník pred priechodom pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 21. novembra 2016

Ako je možné, že pred niekoľkými dňami zrekonštruovaný chodník pred priechodom pre chodcov na ulici Novackého bol vybudovaný bez signálneho
a varovného pásu pre slabozraké a nevidiace osoby, hoci to vyhláška vyžaduje ?! Kedy budú tieto prvky na chodníku zabudované ?

22. november 2016

vigoo vigoo

..ako je možné, že mesto takú stavbu prevzalo...už opäť !!!
24. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. Stanovisko k podnetu zabezpečí odbor výstavby MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta






09. december 2016

Odpoveď samosprávy

- v rámci rekonštrukcie sa realizovala plocha zastávky a priľahlého existujúceho chodníka. Chodník vedúci k priechodu pre chodcov bol iba opravený vzhľadom na jeho pôvodné nerovnosti a lokálne prepady podložia. Z tohto dôvodu nebol riešený varovný pás a signalizačný pás pre chodcov.

Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia






21. marec 2017

Anonymný užívateľ

V odpovedi je uvedený totálny nezmysel - nešlo o opravu, ale o REKONŠTRUKCIU a to je zásadný rozdiel. Keby išlo o opravu, NEBOLA by nahradená pôvodná zámková dlažba novou !!! Takto zrealizovaný chodník pred priechodom pre chodcov podľa platných noriem nie je možné skolaudovať, avšak mesto spraví z rekonštrukcie opravu a všetko je pochopiteľne v poriadku.

O "logike" fungovania samosprávy hovorí aj fakt, že nedávno bol zrekonštruovaný priechod na ulici Clementisa a čuduj sa svete, na chodníkoch sa nachádza signálny a varovný pás. Avšak na jeho vybudovanie na NAJVIAC frekventovanom priechode na sídlisku Kopanice už z rozpočtu cca 70 000 Eur nezostali peniaze. Ako obyčajne....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania