Zastávka na Bojnickej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Slavomír Javorek 25. novembra 2016

Dobrý deň Na základe aj osobnej skúsenosti Vám chcem navrhnúť riešenie pre zlepšenie priepustnosti Bojnickej cesty a odstránenia zbytočného blokovania premávky na tejto komunikácii autobusmi stojacimi pri zastávke pri pohostinstve u Valacha. Pri výstupe a nástupe cestujúcich sa autobus nedokáže začleniť do zastávkoveho odstaviska pre nedostatok priestoru. Autobus je nútený stáť na cestnej komunikácii čím blokuje ostatné autá za ním v danom jazdnom pruhu, čo spôsobuje najmä v dopravnej špičke tvorbu kolón a cestujúci prechádzajú pri výstupe na chodník cez pôvodne zastávkové odstavisko ako je vidieť na fotografii. Môj návrh je jednoduchý, účinný a hlavne lacný. Spočíva vo vydláždení malého zeleného ostrovčeka pri zastávke, čím sa výrazne zväčší priestor pre odstavenie autobusu bez blokovania

02. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí odbor výstavby MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta

07. december 2016

vigoo vigoo

podľa mňa je problém vo vodičoch autobusov...je im zaťažko zájsť až na plochu zastávky, čo je aj vidieť na fotke...veď načo ! A nieje to jediné miesto, kde možno aj zámene obmedzujú dopravu, asi ich to baví hlupákov.
13. december 2016

...

Odstavná plocha je navrhnutá úplne zle a dokáže na ňu odbočiť nanajvýš mikrobus. Autobus na fotke sa tam nemá šancu zmestiť, iba ak by prešiel po ostrovčeku. Nehovoriac o tom, že aj šírka odstavnej plochy je absolútne nedostatočnáá.
22. december 2016

Odpoveď samosprávy

Daná zastávka sa nachádza na ceste III. triedy, ktorú spravuje Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja, čiže je to v jej kompetencii.
V tomto prípade sa jedná len o ohľaduplnosť vodičov autobusov, sama som bola svedkom, ako sa niektorí vodiči vedia zaradiť do zastávkového pruhu.


Lenka Zajacová
referent výstavby
Mestský úrad








22. december 2016

Slavomír Javorek

Tak teraz nerozumiem pani Zajacová.
Prva sprava z MsU co mne prisla je ze " Vašu požiadavku si správca miestnych komunikácií zaradil do harmonogramu opráv. "
Po dvoch tyzdnoch je problem vyrieseny odpovedou ze p. Zajacovej sa zda ze vodici su neohladuplni? teraz neviem. bude sa to riesit alebo nebude?
01. január 2017

peter ondrisek

pre pána vigoo vigoo počúvaj ma teraz naraz sadni do 12m busu a pristav do tej zastávky abi cestujúci vystúpil z busu rovno na chodník a potom urážaj do hlupákov nevieš o čom točíš
03. január 2017

vigoo vigoo

....naraz som sadol do ťahača s návesom, čo má 16 m " v nákladnej doprave som 14r. a viem, kam sa čo zmestí. Autobus na foto je síce relatívne dlhý, ale má krátky rázvor...tzn...dlhý previs vpredu, aj vzadu a stačí trochu viac ochoty, zručnosti a bus sa určite dostane "hlbšie" do zastávky. Nehovorím, že to pôjde až k obrubníku, to som nikdy netvrdil, no konkrétny prípad na foto je diletantstvo vodiča.
09. máj 2019

Anonymný užívateľ

Ten istý vodič autobusu PD 713FO ako je v pôvodnom podnete zastavuje "na zastávke" rovnako prasácky doteraz. To je pre samosprávu taký veľký problém upozorniť SAD Prievidza, ktorú ročne dotuje viac ako miliónom eur z rozpočtu mesta ??!!!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania