Betónové kvetináče

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Tibor Harag 22. marca 2017

Prečo????? Nech mi odpovie ten človek, ktorý toto vymyslel a nech sa aj podpiše. Rad by som ho osobne spoznal. Skutočne, kto rozhodol o umiestneni tychto nevkusnych betonovych kvetinačov na ulici Matice Slovenskej s jedinym zamerom - zabranit autam parkovat.???? Dakujem.

24. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
O súčasnej úprave dopravného značenia rozhodla komisia dopravy. Osadenie betónových kvetináčov má preventívny charakter smerujúci k dodržiavaniu dopravnej situácie.
Súčasný stav je dočasný do doby, pokiaľ bude vybudovaná komunikácia s parkovacími plochami v časti medzi hasičskou zbrojnicou a budovou gymnázia.
Mesto je v etape prípravy projektu tzv, dobudovania komunikácie okolo hasičskej zbrojnice, ktorá bude obsahovať aj parkovacie plochy.
Do pozornosti dávame podnet, ktorého obsah je pohľad chodcov na problematiku parkovania v tejto lokalite:
https://www.odkazprestarostu.sk/prievidza/podnety/30984/parkovanie-v-cmpz

Michal Ďureje
hovorca mesta
24. marec 2017

Tibor Harag

To, že nejaký pán Peter podá v júli roku 2016 podnet, že sa mu nepáči, že na ul. Matici slovenskej parkujú autá, tak to má byť dostatučujúci dôvod na to zrušit všetky parkovacie miesta okolo Hasičšskej zbrojnice? To riešite všetky podnety takýmto spôsobom? Ludia budu vždy s niečím nespokojní, čo ste s tým vyriešili, že ste možno 30 aut, ktoré tam denne parkovali odpratali nevedno kam??? Tie autá sa nevyparili do stratosféry, tie autá používajú ludia, ktorí pracuju, alebo majú firmy, alebo už z nejakého dôvodu prišli do centra prievidze, tie autá ste len odsunuli niekam, kde už su aj tak parkoviská plné, len ste skomplikovali život všetkým týmto ľudom kvôli podnetu možno nejakého nespokojného dôchodcu. Zastavte sa po 15stej hodine na tejto tzv "pešej zone" v týždni, alebo v sobotu a v nedelu celodenne, výzerá to tam ako v rumunsku na dedine. Nieje tam ani nohy !!!!! Tuto situáciu dôverne poznám, pretože mám v starej hasičiarni pizzériu už 10siaty rok. Okrem toho v tej dobe boli osadené značky na parkovanie a všetky tie autá mali parkovacie karty, alebo si posielali smsky na parkovanie. len pre informáciu pre daného pána. Dalšia otázka znie, prečo ste osádzali najprv cca 15 značiek s plateným parkovaním a potom ste ich odstránili a potom ste osadili kvetínáče a potom zase značku pred vstupom. Nebolo jednoduchsie osadit najprv tu značku? KTo zaplatil tieto všetky zbytočné úkony???
26. marec 2017

Sonic

Tak zaprve 4/5 aut tam porusuju zakaz vjazdu. Takze nemaju ani pravk tam parkovat ani prechadzat tadial. A druha vec v okoli je kopec parkovisk "4" kde sa da pohodlne zapakrovat. :)
26. marec 2017

Tibor Harag

Sonic, Tebe ked vadí hluk z motoriek vedla merkury marketu a popraskaná cesta pod nadjazdom, tak samozrejme že Ti bude vadit aj parkovanie na Matici slovenskej. Zdar boh, musíš mať ťažký život, znášať tolkú krivdu....zvnutra ťa to istotne rorožiera....že :-)
27. marec 2017

Sonic

Jaj teba zerie to ze zakaznici nemaju ist ko na zradlo do pizzerie. ;) treba im vysvetlit ze tam autom nemaju vjazd povoleny ;) radsej sa venuj firme a davaj babam zarobit almiznu. Asi preto sa ti tam stale meni obsluha. ;) :)
28. marec 2017

Tibor Harag

No prosím, tak si milé vedenie mesta prečítajte komentáre tohto "pána" Sonica, ktorý dáva konštruktívne "podnety" a ktorý v poslednom komentári ukázal na akej úrovni je, a na takú ja sa odmietam znížiť....
30. marec 2017

Tomáš

K príspevku popísaného kontajneru som našiel tento komentár:

Tibor Harag: Ved to je Ficov kontajner. Si ho podpisal.

Toto je tiež pekne konštruktívny podnet. Čiže už ste sa na úroveň ktorú spomínate znížili
31. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dňa 30.3.2017 sa uskutočnila porada k téme parkovania v tejto lokalite.
Bolo potvrdené, že v lokalite tejto pešej zóny nie je vhodné zriaďovať parkoviská.
Do konca apríla sa zmení dopravné značenie tak, aby bol umožnený vjazd vozidlám ktoré zásobujú prevádzky. Dodatkové tabuľky dopravného značenia budú obsahovať špeciálny vjazd vozidlám, zásobovania.

Pracujeme na príprave štúdie ktorá bude upravovať systém dopravy a pohyb chodcov v tejto lokalite.
A následne vyobstarávame spracovanie potrebného projektu pre realizáciu prác.

V prípade, že potrebujete parkovisko, ktoré bude slúžiť Vašim prevádzkam je možné využiť parkovisko na Dlhej ulici. Parkovisko nie je vzdialené Vašim prevádzkam a jeho kapacita niekoľkonásobne prevyšuje obsadenosť.



Michal Ďureje - hovorca mesta








Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania