"Duchaplné" odstraňovanie buriny

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 02. mája 2017

Pred niekoľkými dňami bol čistený cestný ostrovček na Nábrežnej ulici, pričom pracovníci ručne (!) trhali burinu. Každému normálne uvažujúcemu človeku je jasné, že takéto "odstraňovanie" buriny nemá žiadny zmysel.

Bude burina na ostrovčekoch likvidovaná chemickým postrekom ? Jeho cena je pritom zanedbateľná - liter koncentrátu bežného postreku stojí cca 17 eur a pripraví sa z neho približne 50 litrov postrekovej zmesi.

05. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za zaslanie podnetu.
V uvedenom prípade nevidíme nič zlé na tom, aby zamestnanci na úseku verejnej zelene čistili priestranstvá od náletových burín. Ide o bežný postup.
Samozrejme, že je možné v týchto situáciách použiť aj chemický postrek, ale musí byť na to vhodné počasie bez zrážok. V týchto dňoch a to najmä posledných týždňoch pre daždivé počasie nie je možné aplikovať chemický postrek.
Chemickým postrekom ničíme náletové buriny predovšetkým v letných mesiacoch na prelome mesiacov august-september.

Ďakujeme za pochopenie.

Michal Ďureje
hovorca mesta



27. október 2019

Stanislav Sulek

Autor príspevku by sa mal správať k prírode trošku šetrnejšie . VPP sú ľudia ktorí môžu vykonávať takýto druh práce nakoľko nejakú prácu vykonať musia aby nebolo "nútení" spať na nájazde do objektu napr. na ulici Janka Matúšku pri dome dôchodcov .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania