Psi na detskom ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Antonio Adamčík 07. mája 2017

Dobrý deň. Prosím o nejakú pomoc vo veci psy na detskom ihrisku. Dnes 5.5.2017 cca o čase 17:20 som chcel isť s deťmi na detské ihrisko, ktoré sa nachádza medzi ul. F. Madvu a Š. Králika a nakoľko moje deti sa neskutočne boja psov a na ihrisku bola mamička s dvoma psami a dvoma deťmi tak som si musel dať jednu dcéru na krk- koňa a druhú na ruky a išiel som poprosiť pani aby si psov dala na vodítko a uviazala ich mimo detského ihriska mi odpovedala, že tu nie je zákaz a ani vytýčené kde a odkiaľ a pokiaľ je detské ihrisko, že máme isť inde. Keby som nemusel držať dve vystrašene deti nakoľko tie psy lietali okolo nás a štekali tak hneď zavolám Mestskú políciu. A ďalšia vec je, že tie psy behali po pieskovisku kde sa majú hrať malé deti, netvrdím , že tam vykonávali potrebu . Prosím o vyrie

09. máj 2017

Martin

Keďže toto konkrétne ihrisko je na pozemku TSK neviem presne aký je tam režim zo strany mesta, určite však to môže riešiť mestská polícia. Najlepšie ale spravíte keď naučíte deti nebáť sa psov, ktoré sa chcú len hrať, ak je možné sa s majiteľom dohovoriť. To im pomôže aj do budúcna.
10. máj 2017

majo

arogancia niektorých psíčkarov nepozná hraníc
12. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Psov nemožno vodiť do priestorov detských ihrísk. Podľa VZN 136/2013 o držaní psov, nie je možné vodiť psov na nasledovné miesta:
- na cintoríny,
- do priestoru detských ihrísk,
- do areálov školských zariadení, škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prievidza.
Je zakázané uviazať psa na verejnom priestranstve, v bezprostrednej blízkosti vstupov do obchodných prevádzok a úradov a opustiť nebezpečného psa alebo jeho zanechanie bez dozoru na verejnom priestranstve.

Kontrolu dodržiavania VZN 136/2013 a príslušných zákonov sú oprávnení vykonávať príslušníci Mestskej polície Prievidza a orgán Policajného zboru.

Predmetné VZN je k dispozícii TU: http://www.prievidza.sk/upload/wsw/files/file/SAMOSPRAVA/VZN/2013/VZN č 136-2013 o držaní psov na území mesta Prievidza.pdf

Z Vašej reakcie je zrejmé, že ste neprivolali Mestskú políciu. V prípade, že budete svedkom podobného konania, privolajte prosím MsP Prievidza. Urobiť tak môžete na tel. č. 159.
V prípade, že máte mobilný telefón s fotoaparátom, môžete urobiť aj niekoľko záberov, ktoré pomôžu polícií aj v prípade následnej identifikácie nepovoleného konania.

Michal Ďureje
hovorca mesta
24. máj 2017

Anonymný užívateľ

Milujem psičkarov!!!
15. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Správny link na VZN č. 136/2013 o držaní psov na území mesta Prievidza je tu: http://www.prievidza.sk/upload/wsw/files/file/SAMOSPRAVA/VZN/2013/VZN%20%C4%8D%20%20136-2013%20o%20dr%C5%BEan%C3%AD%20psov%20na%20%C3%BAzem%C3%AD%20mesta%20Prievidza.pdf

Marián Kucman
referent pre projekty a podnety obyvateľov
Mestský úrad Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania