Neupravená rozkopávka - Križovatka Na Karasiny x Nováckeho

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Tomáš 10. mája 2017

Niekoľko týždňov dozadu sa vykonávali výkopové práce - odbočka Na karasiny, zrejme kvôli poruche vodovodu. Porucha bola odstránená, cesta je však ešte aj dnes rozkopaná.
Preto by som rád vedel od kompetentnej spoločnosti, prečo nie je možné zabezpečiť nápravu ihneď po opravení problému a kedy bude daný problém vyriešený.
(Foto je ilustračné)

Ďakujem.

12. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, monitorovanie rozkopávok zabezpečujeme prostredníctvom odboru výstavby MsÚ.

Hneď na úvod musíme povedať, že spoločnosti realizujúce rozkopávky (plyn, voda, elektrina atď) zabezpečujú uvedenie ciest do pôvodného stavu po balíkoch. T.j. práce riešia pri opravách početnejších rozkopávok a neriešia rozkopávky individuálne.

Michal Ďureje
hovorca mesta
24. máj 2017

vigoo vigoo

...čiže čakáme, kým budú opravovať niekdy ďalší väčší výtlk, či rozkopávku, aby sa im "oplatilo" vôbec vyjsť z brány von ?! Býva zvykom vo vyspelejších "demokraciách", že po oprave komunikácie sa tá ihneď uvedie do pôvodného stavu. Teraz začali poriadne búrky, všetko pekne vyplaví von a jama bude ešte väčšia...paradoxne, dobrá výhovorka...kvôli poveternostným vplyvom nemôžeme realizovať opravu vozovky...alibizmus
24. máj 2017

Tomáš

dávam do pozornosti pre vodárov nasledujúci zákon:
zákon 135/1961 §22a ods.
Cestný správny orgán a obec v rozsahu svojej pôsobnosti uložia pokutu do 33 190 eur právnickej osobe alebo fyzickej osobe oprávnenej na podnikanie podľa osobitných predpisov,9) ak:

písm.c) znečistí alebo poškodí diaľnicu, cestu alebo miestnu komunikáciu tak, že spôsobí alebo môže spôsobiť chybu v zjazdnosti alebo v schodnosti pozemnej komunikácie
23. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Rozkopávku a cestu opravili vodári. Prikladáme foto.

Roman Bartoš
vedúci strediska miestnych komunikácií a správy parkovísk
Technické služby mesta Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania