Kosenie trávy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Peter 06. mája 2013

Dobrý deň pani primátorka. Je dobré a chvályhodné, že mesto šetrí náklady aj na takej činnosti, akou je starostlivosť o zeleň v meste. Bývam na starom sídlisku od roku 2005 a doteraz som nemal výhrady, čo sa týka kosenia. Keď to robil TEZAS, trávu odvážali. Teraz sa to robí kosačkami s mulčovaním, čo je OK, ale: kvalita pokosenia je miestami hrozná. Na niektorých miestach ako keby z kosačky odpadne veľké množstvo pokosenej trávy a doslova ostávajú "machule" hnijúcej trávy, ktorá zničí hotový trávnik pod sebou. Prosím vedenie mestskej spoločnosti UNIPA, ktorá sa o kosenie stará a je zaň aj zodpovedná, aby si námatkovo kontrolovali prácu, ktorú za sebou zanechajú kosačky s ich zamestnancami. Ja viem, plôch je veľa, ale takto si ich zničíme. Ďakujem. Peter

30. máj 2013

Odpoveď samosprávy

V tomto prípade nemusí byť stav spôsobený kosením ale ešte skôr a to po dlhej zime, kedy sa pod snehom môže tvoriť pleseň, ktorá dokáže vypáliť koreňové systémy tráv/hlavne tam kde sú dlhodobo kopy snehu. Ešte sme sa nestretli so situáciou, že by trsy pokosenej trávy vyžrali korene spodnej trávy. Je fakt že tento rok sa kosí relatívne vysoká tráva a preto na niektorých miestach kde je vysoká tráva neumlčujeme ale zberáme pokosenú trávu do kosačkových košov. Taktiež v niektorých častiach mesta sme použili výpomoc VPP pracovníkov na hrabanie trávy, aj ich stále využívame. Tento rok je extrémna jar- môžeme povedať, že skoro žiadna ani nebola. Z dlhej zimy sme po 5 dňoch prešli do 26 st. „leta“ a navyše od vtedy stále prší. V týchto podmienkach sa tráve darí rásť omnoho rýchlejšie. Pokosená mokrá pomulčovaná tráva dlhšie schne - to je tiež reálny fakt.

UNIPA
06. november 2013

Odpoveď samosprávy

Problémy s kosením boli v prvých jarných dňoch, kedy bolo extrémne daždivé počasie. Aj preto, sme niektoré časti nekosili mulčovaním a používali na kosačkách zberné nádoby. Počas mesiacov júl, august a najmä častým kosením bol trávnik kosený v riadnych parametroch, čím sa problém vyriešil. Podnet pokladáme za vyriešený.


Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania