Posprejované centrum mesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 14. mája 2013

Myslím si, že takto posprejované historické centrum Prievidze nie je moc vhodná prezentácia mesta. Dlažba stála veľké peniaze a kvôli vymedzeniu stánkov ju posprejovať nie je moc vhodné. Miesta sa dajú určite označiť aj inak (toto som fakt v žiadnom inom meste ešte nevidel) a kulivovanejšie. Čísla majú aj 20 cm a sú dookola po celom námestí.

14. máj 2013

Sprejer

Miesta na stánky sú označené značkovacím sprejom a snáď použili sprej pre krátkodobé (niekoľko týždňov) značenie....
15. máj 2013

Odpoveď samosprávy

V prvom prípade treba dodať, že tento týždeň sa konajú Mestské dni. Samozrejme na tieto slávnosti Vás pozývame. Označovanie predajných miest na stánky pre stánkarov dočasným sprejom je štandardný postup nie len v meste Prievidza, ale aj v iných mestách. Na vyznačených miestach budú stáť počnúc zajtrajším dňom predajné stánky.
Priznáme sa, že nevieme zabezpečiť iný spôsob vyznačovania predajných miest. Samozrejme môžete nám poslať Váš návrh na [email protected]. Návrhom sa budeme zaoberať. Sme však presvedčení, že dočasný a zmývateľný sprej je tým najlepším spôsobom.


M. Ďureje
15. máj 2013

Martin B.

Namestie bolo posprejovane asi uz pred viac ako mesiacom a pol, a ten sprej je tam stale, tak asi az tak zmyvatelny nie je. Vam sa to naozaj pan Dureje paci a videli ste tak posprejovane cele mesto aj inde??? Nehovoria ci je naozaj nutne, aby tie cisla videl aj slepy?
16. máj 2013

ANTON

Sprej to určite nieje kratkodobý. V priestore pri pošte je ešte možné pozorovať pozostatky minuloročného značenia. Mne by napríklad vôbec neprekážalo, keby sa do dlažby zavŕtal na začiatku a konci miesta určeného pre stánok značkovací kolík, rovnaký aké používajú pri zameriavaní. Z dlažby nevytŕža a veľkosť hlavičky je max. 2cm v priemere. Podrobný rozpis s číslovaním daných miest pre stánkarov by potom mohol byť k nahliadnutiu na Mestskom úrade
28. máj 2013

Ado

Prepacte, ale takto posrpejovane historicke centrum som nevidel v ziadnom inom meste a myslim, ze nie sme jidiny, kde byvaju stanky. Je to fakt katastrofalna vizitku uz aj tak skaredeho namestia v PD /hrozna fontana, titanic, skaredo vydlaznicovana centralna cast/. A odpoved typu: Sme však presvedčení, že dočasný a zmývateľný sprej je tým najlepším spôsobom... na tuto stranku nepatri. Hladajme riesenia!
28. máj 2013

Strýko Fester

Mám riešenie :
Nech to nabudúce nakreslia kriedou :-)
23. január 2014

Odpoveď samosprávy

Označovanie pozícií pre umiestnenie prenosných predajných zariadení predávajúcimi počas konania príležitostných trhov konaných na území mesta Prievidza a organizovaných mestom Prievidza sa desiatky rokov realizuje zmývateľnými farbami. Je pravdou, že na Námestí slobody bol použitý „neónovo“ svietiaci spray a čísla boli zbytočne veľké.

V predchádzajúcich rokoch nebolo značenie veľmi vidno, pretože sa to robilo šedou farbou, ktorá tak nesvietila a občania si to takmer nevšimli. Pred dvoma rokmi sa začali kupovať podľa cenového prieskumu na hospodárskej správe mesta najlacnejšie druhy sprayov bez ohľadu na farbu. V roku 2013 som na tento nedostatok upozornila a žiadala menej svietiacu farbu. Ing. Bieliková dohliadala na aktivačných pracovníkov, aby číslice neboli veľké, ale aj tak sa nám nepodarilo eliminovať nedostatky na požadovanú úroveň.

Zisťovali sme si ako to robia v iných mestách (Banská Bystrica, Trnava, Levice) a tam majú takú istú techniku značenia ako my. Uvažovali sme aj nad iným spôsobom označovania pozícií tabuľkami, ale to sme nakoniec, vzhľadom na „dobrotivosť“ niektorých neprispôsobivých občanov zavrhli.
Na januárovej porade prednostu MsÚ sme sa dohodli, že referát obchodu a cestovného ruchu dá urobiť tabuľky s vyrezanými číslami primeranej veľkosti, ktoré budú formou na označovanie pozícií. Súčasne požiadame oddelenie hospodárskej správy MsÚ, aby kúpili pre tento účel „nesvietiace“ spraye.


Lýdia Ondrejková - Referát obchodu a cestovného ruchu MsÚ
08. december 2014

Simona

A zas sa námestie posprejovalo. prosím kto je za to zodpovedný? kto to odsúhlasil? Chcem meno.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania