Zabratie verejného priestranstva, uzavretie chodnika na Zabniku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Tatiana Dercová 29. júna 2017

Asi dva mesiace vykonáva stavebná firma práce na 10-poschodovom dome na Lúčnej ulici č. 14. Stavbu majú ohradenu, ale zaberajú kus travnika na skládku stavebného odpadu. Čo je však nepríjemné, uzatvorili hlavný chodník z Nového mesta a Necpal cez Zabnik, ktorým denne prechádza kopu ľudí za prácou, do škôl alebo do centra. Nie je tam žiadne upozornenie, predpokladám preto, že sa to deje bez vedomia samosprávy. Dalo by sa to zorganizovať tak, aby ostal aspoň zúžený prechod, nech nemusíme obchádzať časť sídliska popri hlavnej Necpalskej ceste, čo je pri dnešnej rannej špičke nebezpečné hlavne pre školákov? Ďakujem vopred za všetkých pešiakov.

30. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko k nemu poskytne oddelenie stavebného poriadku MsÚ Prievidza.

Marián Kucman
referent pre projekty a podnety obyvateľov
Mestský úrad Prievidza
30. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Stavebná firma, ktorá zabezpečuje stavebné práce na bytovom dome na Lúčnej ulici, požiadala o záber verejného priestranstva na zriadenie zariadenia staveniska (skládka materiálu, stavebnej sute, postavenie lešenia....) pri stavebných prácach. Rozhodnutie majú zatiaľ vydané do 30.7.2017. V prípade neukončenia stavebných prác do tohto dátumu, bude im rozhodnutie predĺžené. Z dôvodu zabezpečenia bezpečnosti je potrebné zabezpečiť aj to, aby sa v blízkosti vykonávaných prác nepohybovali ľudia, čím sa predchádza prípadnému úrazu.

Dana Paulíková
referent životného prostredia
Mestský úrad Prievidza
06. júl 2017

Sonic

Tak nech vam ho otvoria a ten baklon hodia na hlavu! Nedavno som tadial isiel a bez problemov so to obehol popred bytovku. A cuduj sa svete nohy mi neodpadli :) ide o vasu bezpecnost ale niekto asi nepochopi nikdy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania