Chodník na križovatke Rakytová – Hrabová - Clementisa

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Jozef 06. júla 2017

Tento chodník je v žalostnom stave. Na mieste kde na priloženom obrázku končí šípka už ani žiadny chodník nie je iba náznak chodníka.
Chodník je tam veľmi úzky, a nikto sa on 30 rokov nestaral, a neupravoval ho. Je z kopca, takže ho veľmi rozbíja tečúca voda. Či už z dažďa alebo v zime zo snehu.
Nedávno sa na chodníku vybudovalo osvetlenie. To je asi jediná dobrá vec ktorú tu mesto urobilo.
Problém však je že stav tohto veľmi frekventovaného a nedávno osvetleného chodníka je viac ako žalostný. Preto by nebolo zle ho opraviť, pripadne aj rozšíriť.
Nech to osvetlenie svieti na chodník a nie na zvyšky asfaltu zarastene v tráve.
Myslím že najlepšie by bolo keď (či skôr ak) sa bude meniť asfalt od križovatky do škôlky čo mesto už roky rokúce sľubuje tak pri tom urobiť aj tento chodník.

06. júl 2017

Jozef

Plné znenie:

Chodník na križovatke Rakytová – Hrabová - Clementisa je v žalostnom stave. Na mieste kde na priloženom obrázku končí šípka už ani žiadny chodník nie je iba náznak chodníka.

Chodník je tam veľmi úzky, a nikto sa on 30 rokov nestaral, a neupravoval ho. Je z kopca, takže ho veľmi rozbíja tečúca voda. Či už z dažďa alebo v zime zo snehu. V zime keď čírou náhodou odhŕňali sneh (ak si spomenú tak raz za 3 roky) tak išli 2 metre vedľa chodníka lebo je v takom stave že ho ani nevedeli nájsť!

Nieže tomu tak dávno čo sa na chodníku vybudovalo osvetlenie. To sme naozaj radi, dlho a ťažko sme zato bojovali, a je to asi jediná dobrá vec ktorú tu mesto urobilo. (Síce iba preto že zostali peniaze z iného projektu inak by sa na nás zas vy***** ale urobilo sa to čo je super!)
Problém však je že stav tohto veľmi frekventovaného a nedávno osvetleného chodníka je viac ako žalostný. Preto by nebolo zle ho opraviť, pripadne aj rozšíriť.
Nech to osvetlenie svieti na chodník a nie na zvyšky asfaltu zarastené v tráve.

Myslím že najlepšie by bolo keď (či skôr ak) sa bude meniť asfalt od križovatky do škôlky čo mesto už roky rokúce sľubuje tu: https://www.odkazprestarostu.sk/prievidza/podnety/28283/vytlky-na-krizovatke-rakytova-v-clementisa-kopanice tak pri tom urobiť aj tento chodník. Zabijú sa dve muchy jednou ranou a bude to aj lačnejšie keď už tu budú asfaltovať. Teda ak budú, lebo toto mesto je čistá slubotechna, ale čo sme si zvolili to mame!

P.S. A nezačnite sa obhajovať že vedľa je iný chodník. Je ale je dosť ďaleko (cez sto metrov) a smeruje na úplne iné miesto ako tento chodník.
To je ako vás poslať na chodník vo vedľajšom meste.
06. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za zaslanie podnetu.
Vyjadrí sa k nemu odbor výstavby mestského úradu.

Marián Kucman
referent pre projekty a podnety obyvateľov
Mestský úrad Prievidza
06. september 2017

Maťko

Neriešené !
10. september 2017

Odkazprestarostu.sk

Podnet sme opät preposlali samospráve.

Matej Matejov
admin OPS Prievidza
03. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Pracovníci vykonávajúci Aktivačnú činnosť v meste Prievidza chodník vyčistili.
Zároveň na najbližšom zasadnutí Výboru volebného obvodu č. IV - Kopanice požiadame o jeho lokálnu opravu a keď sa bude pripravovať nový plán rekonštrukcií chodníkov v meste Prievidza zaradíme ho aj na rekonštrukciu.

Chodník budeme zatiaľ sledovať a pravidelne čistiť.
Ďakujeme za podnet.


Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza


Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania