Vymedzenie parkovacieho miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anton 21. mája 2013

Na parkovisku A.Škarvana, na radosť všetkých motoristov, nedávno maľovali parkovacie pruhy,ktorých šírka je určite normalizovaná.Tu prikladám fotografie tvorivosti občana nášho mesta,ktorý nerešpektuje šírku parkovacieho miesta a svojvoľne si svoje (dokonca individuálne predplatené miesto ) rozšíril, no urobil to na úkor vedľajšieho parkovacieho miesta !!! Namaľoval novú čiaru a pôvodnú zatrel hlinou.Mali by si to všimnúť mestský alebo dopravný policajti a patrične to "ohodnotiť"! Treba zasiahnuť čo najskôr, kým sa takáto arogantnosť voči všeobecne platným normám nerozšíri aj na iných parkoviskách v našom meste.

21. máj 2013

tvoj tieň

ale Anton hádam nebudete závidieť aj ten invalidný vozík....
21. máj 2013

Anton

Vážený diskutujúci "tvoj tieň"!

Každý súdny človek musí z môjho podnetu uznať, že mi nejde o závisť. Nie je Vám čo závidieť. Ukradol ste z normovaného parkovacieho miesta občanom, ktorí majú rezidenskú kartu, alebo si poctivo zaplatia za parkovanie SMS správou, za parkovanie vo vyhradenej mestskej zóne mesta Prievidza. To ako po prvé. A po druhé. Aký invalidný vozík to tu splietate? Hadam chcete povedať, že to miesto máte pre vaše vozidlo označené ako "vozidlo invalida" a ste invalid na vozíku? Ako je vidieť z fotografických záberov, nič takéto nie je čitatelné na podnete a teda si vyprosím od Vás, aby ste mi dávali "morálnu príučku, či verejný pranier", ako si nevážim Vás chudáčika invalida!
Teraz samozrejme chcete zaútočiť na mňa čo som si to dovolil a ako som Vás dourážal. Ale potom:
Mám právo si to myslieť a som presvedčený, že ten môj podnet sa Vás dotkol. Ináč povedané trafil do čierneho majiteľa, či len vodiča parkujúceho vozidla na vami upravenom parkovacom mieste. Presne tak ako som uviedol v podnete.
Záverom: Nechápem prečo ste sa pomenovali "tvoj tieň"? Či preto, ze ste chceli zdôrazniť, nebodaj svoje "kontakty" na mesto? Aj toto si mám pravo myslieť, lebo ak môj podnet, "provajder" tejto internetovej stránky zavesí na stránku o 8:07 a Vy ho komentujete o 8:27 a to z ethernetu mesta, tak asi nie som ďaleko od pravdy vašeho konania!
So želaním pekného dňa

Anton
21. máj 2013

tvoj tieň

.... treba prejsť pár schodov z balkóna a pozrieť na vlastné oči....
21. máj 2013

Mato

ak je aj invalid nemoze upravit parkovacie miesto. ak potrebuje pre invalida treba to nahlasit a kompetentny prekreslia ostatne ciary aby bolo dostatok miesta a jedno oznacia znakom pre invalidov
21. máj 2013

Anonym

tak toto je uz vazne arogancia
21. máj 2013

Ela

Pane, vy si myslíte,že ste konali správne? Vy si neuvedomujete, že ste ukrojili zo šírky vedľajšieho parkovacieho miesta??Ako k tomu prídu šoféry z okolitých domov??? Nielen vy si platíte za parkovanie,ale aj my, čo stávame vedľa vás ! Ak ste invalid,tak ste mali dať žiadosť o upravenie parkovacieho miesta pred jeho maľovaním, určite by vám vyhoveli!!A mimochodom, do auta ste invalidný vozík nikdy nanakladali, ani sa na ňom nevozíte tu, po okolí.....vidí vás tu veľa ľudí !!
22. máj 2013

Anton

Pre "tvoj tieň"!

Vaša arogancia nepozná hraníc. Odkazujete na Google Mapy, ktoré boli nafotené ešte pred minimálne rok a pol. V tomto čase mesto Prievidza ešte nemalo zonáciu parkovania. Áno, aj tu máte dôkaz toho, že ste si vyznačili sám parkovacie miesto a to aj zvislým a aj vodorovným značením. Nemusíte nikoho navigovať ".....treba prejsť pár schodov z balkóna a pozrieť na vlastné oči....", lebo takto sa Váš problem nemá. Po zonácii parkovania a vyznačením od dopravného inžiniera mesta Prievidza, Vám parkovacie miesto vyznačili. Jedenásť mesiacov ste parkovali na tomto mieste. /Pravda je taká, že to parkovanie mnohokrát vykazovalo ten fakt, že by ste si mali priplatiť v autoškole pár hodín nácviku parkovania./ A čuduj sa svete, pred pár dňami svoj trvalý problém s parkovaním, riešite premalovaním vašej pôvodne namalovanej parkovacej čiary a čiaru vodorovného značenia od zonácie parkovania zasypete pieskom z detského pieskoviska! A v tomto je Váš problém: "Svojvôla a arogantnosť". Ešte na jeden problém, s vaším šoférskym umením, Vás chcem upozorniť: "Vaša Bohorovnosť nepozná hraníc"! Ulica A. Škarvana je už rok jednosmerná. Otáčanie a cuvanie v jednosmerke je zakázane, pravda ak neide o zaradenie sa do pozdĺžneho či priečneho parkovania. Ale Vy, "majster šoferského umenia", minimálne dva krát za týždeň jazdíte v protismere. Tiež vjazdíte do zákazu vjazdu všetkých vozidiel, pred Vašu bytovú jednotku. Tu vystúpia vaši pasažiery a váš automobil vycúva a slávnostne v jazde v protismere, odchádza. Podľa môjho skromného názoru, takéto Vaše šoférovanie je za vodičský preukaz. Ale to už nechám na posúdenie dopravnému inšpektorátu.
S pozdravom

Anton
22. máj 2013

Anonym

takze to ty tvoj tien napis ozajstne meno aby ti poslali pokutu alebo sa aspon priznaj ze si to bol ty
23. máj 2013

Emil

A, kde že sa ti takýto aroganťák, "Boh Bohov" prizná! Včera opäť a dnes znova parkuje ako fakt invalid, ale na hlavu. Na zdvojených bielych čiarach, ktoré si sám, v ľudovej tvorivosti podovymaľovával.
A naviac, on "pán Veľkomožný - tvoj tieň" súverené jazdí v jednosmerke do protismeru. Hádam sa mu podarí do niekoho "drcnúť" a pomom by mu mohli otrepať jeho hlavu sprostú, tí postihnutý, alebo konečne policajti!!!!
23. máj 2013

Marek

treba namalovat este jednu ciaru stredom toho parkoviska a nech sa zmesti medzi ciary
24. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Obyvateľ má zaplatené parkovacie miesto v zábere verejného priestranstva na 12 m2 - čo je nasledovný rozmer 2,4 x 5.
Nakoľko je parkovacie miesto rozšírené nad tento rozmer MsÚ vyzve obyvateľa, aby rešpektoval zaplatený a stanovený priestor vyznačenia parkovacieho miesta. Budeme požadovať navrátenie do pôvodného stavu. Ak tak majiteľ miesta nespraví, bude vec postúpená na cestný správny orgán , ktorý už môže udeliť pokutu.


Unipa+MsP
26. máj 2013

Eva

Vjazd do zákazu vjazdu nie je o nič závažnejší priestupok, ako otáčanie sa v riadenej križovatke. V oboch prípadoch môžete dostať pokutu do 60 eur.

Čítajte viac: http://auto.sme.sk/c/6778488/policajti-mohli-zastavit-a-pokutovat-nielen-vjazd-do-zakazu-ale-aj-otacanie.html#ixzz2UO44XLK1
26. máj 2013

Anton

pre prispievajúcu Eva.
Áno správne dávate odkaz na priestupok a uvádzate výšku pokuty za "Vjazd do zákazu vjazdu". Tento problém je ale, pre "tvoj tieň" ten najmenej závažný! K jeho konaniu, svojvôly už dala samospráva stanovisko aj s prípadnými postihmi. No jazda v protismere v riadne vyznačenej jednosmerke, je priestupok neospravedltelný len tak z ľahkosťou, "No a čo? A viete vôbec kto ja som?". Takéto priestupky by naozaj mali riešiť policajti a dopravné inšpektoráty. I keď, obhajovať je ľudské, ale vždy to musí byť v celej šírke konania postihnutého a v rámci zákonov, vyhlášok a spoločenských pravidiel.
01. jún 2013

Anonym

tak nech zistia policajti podla SPZ majitela! a je to
04. jún 2013

kontrola

A v akých časoch ten pánko ignoruje tu jednosmerku ?
16. august 2013

Odpoveď samosprávy

Čiara bola zatretá.
Pre korektnosť musíme povedať, že na základe súčasného rozhodnutia sa držiteľovi stanovilo vyhradené parkovacie miesto v rozsahu 12 m2. Nájomca parkoviska v dôsledku nepochopenia si zle vyznačil rozsah 12 m2.


Michal Ďureje
hovorca mesta
14. september 2013

Anton

Úprava parkovacieho miesta ,rozšírenie jedného na úkor druhého. Dńa 8.9.2013 o 9,30h občan nášho mesta, ktorý má zakúpenú parkovaciu plochu 12 štvorcových si zase rozšíril svoje miesto.Keby to urobil na druhú stranu nikoho by neobmedzoval. Ako je možné, že si riadne vymedzené, normalizované, parkovacie miesto môže niekto svojvoľne premaľovať a týmto obmedziť užívateľov motorových vozidiel, parkujúcich na tomto parkovisku ??
17. september 2013

Anton

Arogancia tohoto pána "tvoj tieň" je táká veľká, že 10. septembra 2013 si opäť vyznačil parkovacie miesto podľa svojho. Pravda, asi sú s ním všetci svätí, teda myslím tých čo tu odpovedali v počiatkoch vzniku problému a akože ho vyriešili. Viacej to nemá význam písať a posielať fotografie na tieto stránky. Aj tak, ako som napísal, ruka ruku ................. a nakoniec je najsprostejčí ten, ktorý dáva podnet.
09. október 2013

Odpoveď samosprávy

Užívateľ vyhradeného parkovacieho miesta požiadal mesto Prievidza o širšie miesto v rozmere 15 m2, z dôvodu sťaženého vjazdu. V tejto veci sme vydali nové povolenie a bude zrealizované nové značenie. Nové povolenie s väčšou plochou vyhradeného parkovacieho miesta je platné od 1.9.2013. Užívateľ parkovacieho miesta zaplatil za parkovacie miesto na základe platobného výmeru podľa nového povolenia.

Ing. Dana Paulíková
referent územného plánovania
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania