Parkovanie Matice Slovenskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Marian Chromy 10. septembra 2017

Dobrý deň pani primátorka, touto cestou sa Vám chcem prihovoriť. Viac krát som s Vami chcel prejednať túto záležitosť osobne ale doteraz ste ma neprijali.
Dňa 30.08.2017 nadobudla účinnosť zmluva o prenájme pozemku za účelom parkovania za požiarnou zbrojnicou. Dňa 04.09.2017 bolo na mojom automobile udelené blokovacie zariadenie. Po dnešnom jednaní na mestskej polícii s náčelníkom a jeho zástupcami kde mi bolo oznámené, že pokiaľ toto miesto nebude vyznačené dopravnými značkami nemôžem využívať predmet prenájmu. Po informovaní ma toto označenie bude stáť približne do 1000 €. To znamená, že platím prenájom za niečo čo nemôžem využívať a myslím si, že mestská polícia koná proti zákonom Slovenskej republiky. Chcel by som túto záležitosť prejednať priamo s Vami. Za pochopenie ďakujem.

13. september 2017

Odpoveď samosprávy

Podľa nájomnej zmluvy Vám bol pozemok prenajatý na účel vybudovania parkovacieho miesta. Teda neuvádzate správne, že vám bol pozemok prenajatý "za účelom parkovania". Zmluva je zverejnená na tomto odkaze:

https://egov.prievidza.sk/FileOutputHttpHandler.ashx?arguments=CAbBkBKT5%2b9xIH1GM5hEaspyaVMs%2by5bfJ86dnRohYFBagzgV%2ftirVr35D7U0rZLYkVKWyuIpMb0pQqlZhYPFT8SLikahgnvCw%3d%3d

Kolegovia Vám na mestskej polícii a v právnej kancelárii mestského úradu poskytli komplexné informácie k tejto problematike. Zo zmluvy je zrejmé, že na užívanie pozemku na účel schválený mestským zastupiteľstvom (vybudovanie parkovacieho miesta) je nevyhnutné dať si vypracovať projekt, ktorý bude zahŕňať osadenie príslušného dopravného značenia a následne dať tento dopravný projekt aj zrealizovať vo vašej réžii. Len tak bude možné na tomto mieste parkovať v zmysle platných predpisov. Rovnaký postup sa uplatňuje aj vo všetkých ostatných podobných prípadoch, napríklad pri užívaní verejného priestranstva na účel vyhradeného miesta pre ťažko zdravotne postihnutých.

Parkovanie za požiarnou zbrojnicou je v zmysle platných predpisov povolené len na riadne vyznačených parkovacích miestach. Preto nie je možné namietať ani voči postupu mestskej polície pri riešení priestupku.

Alojz Vlčko
vedúci kancelárie primátorky
Mesto Prievidza
14. september 2017

Viktor Novy

Vážený p.Chromý len zo zaujímavosti som si pozrel tie zmluvy. V obidvoch zmluvách sa píše: „Predmetom nájmu je nehnuteľnosť v k. ú. Prievidza, časť pozemku z parcely registra C KN 3256/8, zastavané plochy a nádvoria v rozsahu výmery 12 m2 , za účelom vybudovania parkovacieho miesta“ .
Podľa mňa je smiešne podpísať zmluvu, zaviazať sa, že vybudujem niečo a potom sa sťažovať „ bude ma to stáť približne do 1000 €“. Úplne súhlasím s odpoveďou ktorú Vám napísali.
14. september 2017

Marian Chromy

Súhlasím s Vami dal som vypracovať projekt a ten musí byt schválený podľa legislatívy a to potrvá nejaký nejaký čas a bola tam zmenená dopravná značka na zákaz zastavenia co v súčastnej dobe ma za následok ze ja nemôžem ani zastaviť pri budove za účelom zásobovania vlastných priestorov kde je prevádzka opravy obuvi ktorá slúži aj obyvateľom mesta Prievidze to znamená ze platím za niečo čo nemôžem využívať ani na účel na aký mi to bolo prenajaté
18. september 2017

Viktor Novy

Pán Chromý mne sa zdá ako keby ste nepočúvali kto Vám čo hovorí a trvali len na svojom.
Pritom všetko je odvodené od toho čo je napísané v zmluve - vybudovanie parkovacieho miesta. Samotné využite prenajatej plochy je podmienené vybudovaním parkovacieho miesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania