Chodník medzi Necpalmi a sídliskom Kopanice

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Petra 09. októbra 2017

Dobrý deň, nahlasujem podnet na nepokosené trávnaté plochy okolo chodníka medzi Necpalmi a sídliskom Sever. Tráva je tam dlhodobo neudržiavaná, výška porastu dosahuje vyše hlavy, začínajú tam dokonca rásť nové stromy. Z kríkov vybeháva zver, ideálne prostredie pre diviakov. Chcem sa spýtať, čo sa s tým bude robiť a kto je za to zodpovedný, kto je vlastník pozemkov a prečo sa chodník necháva takto zarastať. Ďakujem.

10. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za nahlásenie podnetu. Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí správca zelene - mestská spol. TSMPD. Je potrebné dodať, že v tejto lokalite sú zložité vlastnícke vzťahy k pozemkom. Preto preveríme aj kosenie parciel súkromných vlastníkov.

Michal Ďureje
hovorca mesta
11. október 2017

vigoo vigoo

Napriek zložitým vlastníckym vzťahom tam mesto vybudovalo chodník, tak by sa mesto malo o chodník starať v zmysle platnej legislatívy. Nikoho, kto využíva infraštruktúru v meste nezaujímajú nevysporiadané vzťahy k pozemkom, budovám...to je starosť kompetentných, nás zaujíma akým spôsobom ju môžeme využívať za naše dane.
26. október 2017

Odpoveď samosprávy

Po obhliadke terénu zamestnancom mestského úradu a zamestnancom spoločnosti TSMPD, s.r.o., bolo listom zo dňa 17. 10. 2017 zaslané upozornenie vlastníkom pozemkov s výzvou na pokosenie.
List bol zaslaný na vedomie aj na Okresný úrad v Prievidzi – pozemkový a lesný odbor.

Božena Bernátová
Referent životného prostredia - ochrana prírody a krajiny
Mesto Prievidza
26. október 2017

Odpoveď samosprávy

Mestské pozemky v tejto lokalite boli pokosené spoločnosťou TSMPD s.r.o. v priebehu 41. kalendárneho týždňa.

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania