Výrub stromov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Ján 31. októbra 2017

Pri dnešnom počasí sa obraciam na mesto s otázkou: "Čakáme až sa stane niečo podobne až potom sa pohnú ľady?" Už viac krát sme podávali na mesto žiadosť o výrub stromov, pri poslednom konzultovaní problému nám bola povedaná odpoveď z mesta že neevidujú žiadnu žiadosť o výrub stromov (záhadne sa stratila), kedy bude realizovaný výrub ihličnatých stromov na ulici Matúšku? Tie stromy "krásne" ale nie pre nás ktorým prinášajú len starosti, (korene upchávajú kanalizáciu, pri menšom vetríku je ihličie všade vrátane našich domácnosti, ani si neviete predstaviť čo to je keď stromy začnú púšťať peľ, chudáci alergici)... Staré veľké, vysoké ihličnany by bolo najlepšie vyrúbať a nasadiť niečo menšie krajšie.

02. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
V prípade vypílenia stromu je postup presne stanovený.
Je potrebné vypísať "Žiadosť o zabezpečenie výrubu dreviny rastúcej vo verejnej zeleni", ktorú po vyplnení doručíte na mestský úrad. Po jej doručení vykoná zamestnanec oddelenia výstavby a životného prostredia obhliadku a bude Vám zaslaná písomná odpoveď o ďalšom postupe.
Iný spôsob vypiľovania stromov neakceptujeme. Ďakujeme za pochopenie.

Michal Ďureje
hovorca mesta
07. november 2017

Odpoveď samosprávy

S oddelením výstavby a životného prostredia komunikuje v tejto veci p. Ľubomír O., hospodár domu 781-783 na Ul. J. Matušku vchod 2 – 24, ktorý podal dňa 29. 03. 2017 žiadosť o zabezpečenie výrubu 33 ks stromov okolo celého bytového domu (zo strany Ul. J. Matušku aj zo strany Ul. J. Okáľa). Hospodár domu bol z našej strany písomne informovaný o ďalšom postupe.

Božena Bernátová
Referent životného prostredia - ochrana prírody a krajiny
23. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v tejto lokalite bolo z požadovaných 33 ks veľkých stromov na výrub orgánom ochrany prírody a krajiny povolených 15 ks stromov, ktoré boli vyrúbané v čase vegetačného pokoja 2017/2018. Pred bytovým domom sa rúbalo aj v minulosti, napr. v roku 2012 14 ks stromov. Zdravotný stav stromov bol posúdený vizuálne a podľa toho boli aj stromy na výrub vybraté. Išlo o preriedenie porastu, správny orgán nesúhlasil s holorubom.

Božena Bernátová,
referent životného prostredia - ochrana prírody a krajiny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania