Poškodený chodník

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 20. júna 2013

Po rozkopávke ešte z minulého roka je na chodníku prepadnutá zámková dlažba. Bude chodník opravený ?

21. jún 2013

Zina

Takto to vyzerá po každej oprave za každým činžiakom, už niekoľko rokov, lebo, čo ak tam budú znova kopať, mala by to byť ich povinnosť dať do pôvodného stavu ,len ich nemá kto kontrolovať a to im vyhovuje .
24. jún 2013

Juro

"Prácu" vodárov po rozkopávkach nekontroval v Prievidzi nikdy nikto, už za socializmu bez problémov rozkopali chodník a nechali to tak aj niekoľko rokov....
26. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Rozkopávok v meste je veľa. Dôvodom je výmena plynových a vodovodných potrubí. Zhodneme sa na tom, že tieto práce je potrebné urobiť.
Spoločnosť ktorá vykonáva rozkopávku na chodníku alebo verejnej zeleni je vždy povinná uviesť plochu do pôvodného stavu. Zaznamenávame viacero sťažností na to, že vodárenské a plynárenské spoločnosti neuvádzajú rozkopávky do pôvodného stavu. Aj preto pritvrdíme pri preberaní rozkopávok a budeme tvrdo sankcionovať, ak spoločnosť realizujúca rozkopávku neuvedie miesto do pôvodného stavu.

Je však potrebné dodať, že na rozkopávke sa môže stále pracovať a to je hlavný dôvod prečo ešte nie je uvedená do pôvodného stavu. (nemusí ísť o tento prípad)


M. Ďureje
26. jún 2013

Juraj

Bolo by už skutočne načase pritvrdiť pri preberaní rozkopávok. Súčasná situácia je neudržateľná, pri oprave rozkopávok vládne absolútna svojvôľa spoločností, ktoré realizujú rozkopávky. O kvalite a uvedení miesta "do pôvodného stavu" je škoda hovoriť. Som mimoriadne zvedavý, ako "kvalitne" budú opravené súčasné rozkopávky, napríklad na uliciach Športová, Vansovej a Nová. Už teraz sa môžeme tešiť, že budeme roky jazdiť autami po asfaltových prepadliskách.... Veď predsa kvalitu opravy rozkopávok nikto nekontroluje.

Stálo by za zváženie prijať samostatné VzN týkajúce sa rozkopávok, ako majú napríklad v Bánovciach nad Bebravou už od roku 2000. V tomto by boli stanovené jasné pravidlá a hlavne sankcie za ich nedodržiavanie. Avšak to by kompetentní museli prejaviať aspoň minimálny záujem o túto problematiku.
22. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Vykonala som miestne šetrenie na základe bolo zistené, že uvedené poškodenie chodníka je vplyvom rozkopávky vodovodu. Rozhodnutie bolo vydávané bývalou kolegyňou. Ako náhle preverím skutočnosť na základe akého rozhodnutie bola uvedená rozkopávka povolená, vyzvem Slovenskú vodárenskú spoločnosť o nápravu. Je to v štádiu riešenia.



Zdenka Žillová
referent dopravy
Mestský úrad

12. august 2013

Vlado

Chodník bol prednedávnom "opravený". Avšak plochy po rozkopávkach majú byť uvedené do pôvodného stavu. Ako na fotkách jasne vidieť, od pôvodného stavu má chodník a jeho okolie ešte ďaleko. Zámková dlažba na chodníku je na niekoľkých miestach poškodená, resp. je namiesto nej iba hlina a štrk, pritom pred rozkopávkou bol chodník vo výbornom stave. Tiež na ploche vedľa trávnika sa nachádzajú zvyšky zámkovej dlažby a štrk, o nerovnosti terénu ani nehovoriac. Bude pôvodca rozkopávky vyzvaný, aby si svoje povinnosti konečne splnil poriadne ?
12. august 2013

Vlado

Ešte jedna fotka.
15. júl 2014

Odpoveď samosprávy

V. Clementisa ( Na karasiny) - spätná povrchová úprava, číže uloženie zámkovej dlažby v danej lokalite bola zrealizovaná. Po opätovnom miestnom šetrení bol zistení mierny prepad rozkopávky. Závadu budeme riešiť zaslaním reklamácie zhotoviteľovi.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
24. november 2014

Odpoveď samosprávy

Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť a.s. bola vyzvaná na vykonanie úprav predmetnej rozkopávky. Miestnym šetrením so zástupcom spoločnosti bolo zistené, že v danom úseku sa nenachádza vodovodné potrubie a teda Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť a.s. nie je pôvodcom. Aj napriek tomu bola rozkopávka v chodníku v čase miestneho šetrenia upravená a prechodná.

Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
Mestský úrad
20. november 2015

Odpoveď samosprávy

- rozkopávka zelene vyriešená v minulom roku cez VPP, vzhľadom na to, že rozkopávka zelene nebola nahlásená a vinník nezistený.

Beata Drozdová
Referent pre životné prostredie
Mestský úrad
27. február 2017

Gabriela Zindlerová

Po štyroch rokov už bolo na čase.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania