Kopanice - zas a opäť problém s neprispôsobivými

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
vigoo vigoo 12. novembra 2017

Písal som ohľadne tejto záležitosti už mnohokrát, ako vidno, náprava sa neudiala ŽIADNA!
Jedná sa o priestor ku bývalej pošte č.5 na Kopaniciach. Pošta sa preťahovala, čo je super správa, ale to nevyriešilo problém s homelles, ktorí sa tam grupujú neustále, bez strachu, že ich niekto bude riešiť. Momentálne je stav "podchodu" najhorší, čo si pamätám. Plný moču, neporiadku a ako vidieť v priloženej foto, aby im pri opíjaní lacným vínom nebola zima, spravili si vatru. Na verejnom mieste, na asfalte. Podľa začiernenia od sadzí do výšky 2m, môžeme hovoriť o obrovskom riziku vzniku požiaru FITcentra nad týmto miestom. MSPD je odtiaľ 300m, zrejme neprekonateľná vzdialenosť. Už po X tý krát. Dajte nainštalovať mreže z oboch strán.

13. november 2017

Tomáš

Môžem potvrdiť. Dva týždne dozadu som bol svedkom toho, že keď som s priateľkou a dcérkou kráčal po chodníku na druhej strane od FIT centra, tak bezďák si priamo pred schodami fitness centra stiahol nohavice, čupol si a...., ako to povedať slušne, vypustil obsah svojich čriev na trávnik. Bolo to vrcholne nechutné, o to viac, že okolo neho sa vozili na bicykli deti vo veku asi 10 rokov.
16. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Tak ako v minulosti, aj teraz vyzývame verejnosť, aby ak je niekto svedkom takého konania, okamžite volal MsP.
Bez aktívneho prístupu verejnosti sa tento problém nevyrieši. Pokiaľ ide o inštaláciu mreží na súkromný objekt, v tomto prípade nemôžeme ako samospráva konať. Nemôžeme osadiť zábrany na objekt, ktorý nie je v našom vlastníctve. Ďakujeme za pochopenie.

Michal Ďureje
hovorca mesta
22. november 2017

vigoo vigoo

očakával som tento výsledok...vys....ť sa na ľudí, čo tu žijú. Karma je zdarma...nezabúdajte !!!
24. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dňa 20.11.2017 aktivační pracovníci vyčistili priestor.

Viera Cisíková
koordinátor aktivačnej činnosti
Mesto Prievidza
09. január 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň.
My sme hneď po presťahovaní pošty do nového objektu na rokovaní Výboru volebného obvodu č. IV schválili návrh na uzatvorenie tejto časti chodníka z oboch strán. Naozaj si myslím, že tým, že tam už pošta nie je, tento chodník stratil opodstatnenie a táto lokalita je iba miestom zdržiavania sa neprispôsobivých obyvateľov mesta.

V súčasnej dobe rokujem s tromi majiteľmi uvedeného objektu o technickom spôsobe uzatvorenia tohto chodníka. A verím, že v priebehu tohto roku by sa nám to mohlo aj podariť.

Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza
11. január 2018

vigoo vigoo

To by bolo super..a konečne aj pokoj od "tých, ktorých mená sa nevyslovujú" :) Hlavne, aby to netrvalo rok, technický spôsob je jediný, a síce kovové mreže s bránkami na zámok. Prípadne tá bránka len z jednej strany od predajne, zozadu od schodiska pevná mreža. Kameň úrazu asi bude financovanie, kto koľko zaplatí. Držím nám palce.
11. január 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň.
Je to trošku zložitejšie. Potrebný je súhlas všetkých vlastníkov objektu, sú traja. Okrem toho, pod chodníkom vedú všetky inžinierske siete k budove. Je potrebné riešiť ak architektonické prevedenie a podobne. Ja som osobne zástancom, aby mesto tento pozemok pod chodníkom odpredalo do bezpodielového vlastníctva všetkým trom vlastníkom budovy (p. Dérer, Jednota a p. Bahna) a zaviazalo ich na ich náklady k uzatvoreniu tohto chodníka. Už som s nimi rokoval, myslím, že by mohlo dôjsť k dohode.
Tento chodník naozaj stratil opodstatnenie a je fakt potrebné ho uzatvoriť.
Budem sa snažiť vyriešiť to čím skôr. :)
05. január 2020

Michal Dobiaš

Dobrý deň. Prechodový chodník stratil svoje opodstatnenie presťahovaním pošty. Preto sme tento chodník uzatvorili tak, ako som to avizoval v diskusii vyššie. Podnet je vyriešený. Michal Dobiaš poslanec MsZ Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania