Kosenie výbehu pre psov - Zapotôčky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Elena Cangárová 20. júna 2013

Dobrý deň, tiež by som sa chcela pridať k problému pokosenia výbehu pre psov, a to na Zapotôčkoch - v blízkosti Slnečného nábrežia. Sú tam traviny, bodliaky vo výške viac ako 2 m ! V okolí sa už kosilo a vo výbehu nie! Toto miesto tak isto ohrozuje alergikov ako ktorékoľvek iné. Poplatky za psa sú dosť vysoké na to, aby sa tam aspoň 2-krát ročne pokosilo.
V blízkosti je park, takže ani k estetickému hľadisku to vôbec nepridá. Ďakujem.

20. jún 2013

John Deere

dnes to tam pokosili ale okolo pletiva nie, tam ostala ta burina
21. jún 2013

Elena

Veď práve! Keby sa pokosilo hneď ako sa malo, nevyrástli by z buriny hotové "dreviny", ktoré sa pokosiť už nedali. Chlapovi, čo to kosil, sa kazila kosačka - vyžínačka.
26. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Začiatkom jarných mesiacov bolo daždivé počasie, ktoré nám komplikovalo kosenie verejnej zelene. Môžeme povedať, že išlo až o extrémne daždivé počasie. V čase keď počas dní neustále pršalo sa technicky dalo kosiť iba veľmi ťažko. Z toho dôvodu nám v kosení vznikol časový sklz, ktorý sme neskôr museli dobiehať.
Prioritne sme tak kosili pozemky vo vlastníctve mesta Prievidza- teda LV I. Nekosíme pozemky vo vlastníctve LV 0 (teda pozemky s nezisteným vlastníkom), alebo súkromné pozemky. Niektoré výbehy pre psov, ktoré v meste máme sú práve pod vlastníctvom LV 0.
Prioritne sme museli dohnať kosenie verejnej zelene na sídliskách, v centre mesta a reprezentačnej zelene. Až následne sme sa pustili do kosenia výbehov pre psov na pozemkoch LVO. Momentálne je už aj tento výbeh pre psov pokosený.


M. Ďureje
26. jún 2013

John Deere

pokosený je ale ešte by sa dala pokosiť alebo skvor vytrhať burina čo je v blizkosti pletiva, kde sa neda ani krovinorezom kosiť

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania