Rozmlátená cesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Tomáš 13. decembra 2017

Z dôvodu výstavby North Residence a novej bytovky na ulici Na Karasiny je cesta a aj prilahle travnate povrchy v dezolátnom stave. Miesta, kde kedysi bola tráva je rozjazdená na blato, cesty su spinave a ta spina sa nosi vsade. Aj domov. Totálnou aroganciou je, parkovanie na tráve pred novou (malou bytovkou). Rovnako ako aj, kedrozjazdenu travu niekto "zrovna" buldozerom, aby to nevyzeralo tak hrozne. Dufam, ze sa niekto z kompetentnych pride na to pozriet a napise sem aj ake postihy boli vyvodene. Kludne to moze byt aj pan poslanec, ktory si to chodil casto pred vystavbou North Residence casto pozerat.

15. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí oddelenie stavebného poriadku.

Michal Ďureje - hovorca mesta
08. január 2018

Tomáš

Dobrý deň, prosím aký je stav po 3 týždňoch ?
Ďakujem.
09. január 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň. Pozorne som si prečítal podnet a dovoľte mi, aby som zareagoval aj ja. Veľmi dobre rozumiem tejto požiadavke a rozumiem aj tomu, že je dočasne znížený komfort bývania obyvateľov v tejto lokalite. Je to zapríčinené nie len zvýšeným hlukom ale aj dočasným znečisteným komunikácií. Chcel by som však všetkých obyvateľov požiadať aj o určitú trpezlivosť a zhovievavosť. Vždy, keď sa stavia niečo nové, je to sprevádzané určitými obmedzeniami alebo problémami. Žiaľ, kombinácia ročného obdobia a počasia ktoré máme, zapríčinila aj problémy ohľadom znečistenej cesty. Navyše tá časť cesty ktorá je odfotená aj na fotke už dnes nevyhovuje normám, minimálna šírka cesty by mala byť 6 metrov a aj to spôsobuje znečistenie cesty po krajoch.

Chcel by som uviesť, že investor stavby sa po jej dokončení zaviazal na vlastné náklady zrekonštruovať aj časť prístupovej cesty vrátane jej rozšírenia na požadovanú šírku 6 metrov, vrátane vybudovania chodníka pre peších a s tým súvisí potom aj prekládka verejného osvetlenia. Všetky tieto stavby by mali byť ukončené koncom leta tohto roka, alebo na jeseň.

Požiadal som zároveň investora, aby priebežne čistil úseky ciest, ktoré svojou činnosťou znečistí a prisľúbil mi, že tak bude robiť. Treba zároveň objektívne povedať, že stavba North Residence nie je jedinou stavbou v tejto lokalite, pretože súbežne tam prebieha výstavba ešte jednej bytovky - ktorá už je vo vysokom štádiu dokončenia a stavba rodinných domov.

Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza
09. január 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň. Bol som sa tam pozrieť dnes ešte raz. Uvedené znečistenie sa netýka stavby North rezidence ale tej bytovky nižšie, ktorá sa stavia v bývalom areály MŠ Clementisa. Nič to však nemení na tom, že by to mali vyčistiť a uviesť potom do pôvodného stavu. A v každom prípade platí aj to, čo som písal vyššie.
S pozdravom
Michal Dobiaš
09. január 2018

Tomáš

Dobrý deň p. Dobiaš, dovolím si nesúhlasiť, cesta je viac- menej znehodnotená výstavbou North Residence. Hlavne príjazdová cesta k zelenej bytovke je rozbitá od nich, nakoľko sa tam otáčali kamióny ktoré cúvali od NR po vyložení tehál. Vďaka tomu sa aj rozpadá príjazdová panelka. Súčasný stav je možno ako hovoríte dobrý, ale to len vďaka tomu, že po 2 týždňoch sa tam začalo pracovať len včera. To že cesta sa pravidelne nečistí je však aj porušením zákona.
Za jediné pozitívum považujem, že sa upraví cesta na dostatočnú šírku (aspoň budú mať kde parkovať autá, ako je tomu na celom sídlisku). Dúfam však, že tento prísľub je aj na papieri, aby sa to aj spravilo.
09. január 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň Tomáš.
Ďakujem za správu. Váš pôvodný podnet sa týkal znečistenia cesty, aspoň tak som to pochopil. A snažím sa byť naozaj objektívny v tejto veci. Ja som si dnes pozrel osobne túto cestu. Na jednej fotke je príjazdová cesta k tomu prvému bytovému domu ktorý stavajú a z tej ale aj z Vašej pôvodnej fotky vyplýva, že znečistenie cesty má vo väčšej miere na svedomí investor, ktorý stavia ten prvý bytový dom v bývalom areály MŠ Clementisa. Druhá fotka je záber k vstupu do objektu NORTH REZIDENCE, ktorý okolie cesty majú aj vyštrkované aby k znečisteniu nedochádzalo.

Súhlasím však s Vami v tom, že k technickému poškodeniu cesty mohlo prísť vo väčšej miere práve výstavbou objektu NORTH REZIDENCE, predsa len tam búrali objekt bývalej škôlky, bola potrebná ťažká technika a aj ten ťažký stavebný odpad sa odtiaľ odvážal. Ako som však písal, mesto zaviazalo investora k vybudovaniu časti novej prístupovej cesty, zhruba od miesta, kde v minulosti skončila oprava cesty novým asfaltovým povrchom až do jeho objektu, celá táto cesta sa bude rozširovať na požadované parametre 6 metrov, popri ceste bude vybudovaný úplne nový chodník pre peších a dôjde aj k preloženiu stĺpov verejného osvetlenia. Zároveň upozorním kolegov na stavebnom úrade, aby si pri kolaudácií stavby NORTH REZIDENCE dali pozor aj na všetky poškodenia, ktoré v súvislosti so stavbou vznikli a ktoré je investor povinný po dobudovaní uviesť do pôvodného stavu.

Vôbec sa nemusíte obávať, že by k rekonštrukcii cesty a ďalším veciam nedošlo, nakoľko je to súčasťou vydaného stavebného povolenia a teda bude to nevyhnutná podmienka kolaudácie stavby.
Zároveň v tejto veci koná aj štátny stavebný dozor, ktorý na základe podnetu vykonal dohľad na dotknutých stavbách.

Ešte raz Vám ďakujem za Váš podnet.

S pozdravom
Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza
[email protected]
12. január 2018

Tomáš

Ďakujem p. Dobiaš, aspoň niekto tu tie veci rieši keď už zvyšok nami platených ľudí na úradoch na to ( s prepáčením) prdí. Prosím podnet uzavrieť.
18. január 2018

Odpoveď samosprávy

Oddelenie stavebného poriadku postúpilo podnet na príslušné zložky mesta, ktoré majú v kompetencii jednotlivé časti ako sú verejná zeleň, miestna a účelová komunikácia), nakoľko počas obhliadky vykonanej dňa 08.01.2018, nebolo zaznamenané žiadne motorové vozidlo, ktoré by spôsobovalo znehodnotenie trávnika resp. znečistenie komunikácie.
V rámci zmeny stavby „Prestavba materskej školy na bytový dom – 45 b.j.“ povolenej stavebným povolením zo dňa 04.10.2017 bude v dotknutej časti komunikácia Na Karasiny zrekonštruovaná a bude k nej vybudovaný aj priľahlý chodník.

Peter Hrabovský
Referent stavebného poriadku
18. január 2018

Tomáš

Super p. Hrabovský, a to Vám len takmer mesiac trvalo, kým ste vykonali obhliadku a ďalších 10 dni, kým ste boli schopní sem uverejniť odpoveď ? Skutočne si zaslúžite poberať plat za to čo robíte.
13. november 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Súkromný investor tak ako sľúbil, vybudoval úplne nový úsek cesty vrátane chodníka tak, aby cesta aj chodník spĺňali technické požiadavky.

Podnet je vyriešený.

S pozdravom
Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania