Napojenie žľabov na vodozádržný chodník

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 30. júna 2013

Nedávno zrekonštruovaný vodozádržný chodník na ulici Clementisa bol už pravdepodobne aj skolaudovaný. Avšak zaujímalo by ma, ako mohla prebehnúť kolaudácia, keď bolo pri rekonštukcii zrušené napojenie betónových žľabov zo susediacich panelákov, ktoré odvádzajú dažďovú vodu z chodníkov, ktoré sa nachádzajú za týmito panelákmi.

Na fotkách je vidieť napojenie žľabu na ešte nezrekonštruovanej časti chodníka, voda môže voľne odtekať na chodník.

Po rekonštrukcii chodníka nemožno hovoriť o žiadnom napojení žľabu na tento chodník, voda teda tečie po trávniku a ostáva aj v samotnom žľabe.

Prečo sa pri rekonštrukcii chodníka nezachovalo napojenie žľabov a akým spôsobom bude vyriešený súčasný nevyhovujúci stav ?

01. júl 2013

Jožo 4

Už z názvu projektu je zrejmé, že ide o vodozádržné chodníky, takže tento chodník má zadržiavať vodu pred Vašim panelákom a nie ju odvádzať....
01. júl 2013

John Deere

zrušiť tie žlaby a hotovo, bez nich by to vyzeralo aj krajšie to okolie
01. júl 2013

Lano

Ako to tak vidim, tak ten rozbity a neudrziavany zlab asi uz dlhsiu dobu neplni svoju funkciu, ak sa tam nerobia kaluze tak by som ho zrusil. Iba spati okolie.
01. júl 2013

Juraj

Žľab síce vyzerá rozbitý, avšak je iba na spojoch zarastený trávou. Odvádza vodu z chodníkov za panelákmi a ak by bol zrušený, po každom daždi budú na domami kaluže vody. A to už nehovorím o jarnom topení snehu, tieto žľaby rozhodne plnia svoju funkciu.
01. júl 2013

John Deere

no tak potom ich treba vyčistiť od tej travy aby neboli zarastene
04. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Stanovisko a prípadné riešenie podnetu zabezpečí Oddelenie výstavby a životného prostredia. O ďalšom postupe vás budeme informovať.

M. Ďureje
18. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Odvodňovacie žľaby sú na viacerých miestach poškodené, zanesené zeminou, prerastené trávou a plnenie funkcie odvodnenia je obmedzené. Po vykonaní lokálnych opráv a dôkladnom vyčistení budú napojené na nový chodník.

Ing. Dušan Suja
referent výstavby
MsÚ
14. november 2013

Odpoveď samosprávy

Žlaby pri bytových domoch boli vyčistené za pomoci VPP pracovníkov. Úprava ukončenia žľabu bola odkonzultovaná a objednaná u SMMP.

Ing. Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
13. august 2014

Odpoveď samosprávy

Ďalšie odvodnenie žľabu bolo doriešené jeho predĺžením a vybudovaním odtokového zvodu. Práce vykonala mestská spol. Správa majetku mesta Prievidza.

Michal Ďureje - hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania