Spadnutý strom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Marian Chromy 06. januára 2018

Mňa by zaujímalo, kto zodpovedá za spadnutý strom na ulici Svätoplukova dnes 2.1.2018, keď v ranných hodinách spadol strom tesne pred vodičku v mojom automobile a nárazom do stromu bolo poškodené toto vozidlo, ktorého som majiteľ. Kto mi zaplatí škodu?

11. január 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za nahlásenie podnetu,
stanovisko k vzniknutej situácii ako i riešenie zabezpečí mestská spoločnosť TSMPD, s.r.o.

Natália Svítková
Referent pre podnety obyvateľov
17. január 2018

Odpoveď samosprávy

Strom, ktorý spadol v predmetnej lokalite na ul. Svätoplukovej je javorovec jaseňolistý ( „ Negundo aceroides „ ). Strom počas vegetácie neprejavoval známky poškodenia, bol vitálny a zelený. Stromy tohto druhu majú tendenciu nerásť len vzpriamene, ale aj do bokov. Spoločnosť TSMPD s.r.o. predmetný strom opílila, odstránila a sprejazdnila chodník v deň vzniknutej udalosti.
Koreňový systém bude pomocou UNC odstránený pri priaznivých klimatických podmienkach.
Nakoľko sa v tomto prípade pád stromu nedal predvídať, keďže nejavil žiadne známky poškodenia, jedná sa o vyššiu moc (lat. vis maior) - zvláštna právna skutočnosť, spočívajúca v mimoriadnej, nepredvídateľnej, neodvrátiteľnej a nezavinenej udalosti, ktorá spôsobí škodu.

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy
05. február 2018

majo

tak pokiaľ viem, tak pred vodičku nespadol, lebo keď vodička išla autom strom bol už prevalení krížom cez cestu, je na to aj svedok. Ale to len medzi rečou :)
06. február 2018

Marian Chromy

tak pan Majo asiviete zle lebo policia ma iny nazor a s tymto udajnym svedkom by som sa rad stretol a tato vodička tam byva a isla pomaly lebo prave isla z domu a neviem preco by v takej pomalej rychlosti nezabrzdila ale narazila do stromu
14. marec 2018

majo

Ja tam tiež bývam, a viem že ten svedok je lebo stál na zastávke čakajúci na autobus A ten strom padol tesne po príchode tej pani čo čakala na bus do práce. A vodičke mávala aby, ale zrejme ju asi nevnímala. Takže tak pán Chromý.
14. marec 2018

majo

ale nakoľko je podnet už nepodstatný, tak to tu dalej nebudem rozoberať. Reagoval som na podnet len preto aby sa tu neuvádzali zavádzajúce informácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania