Nefunkčné verejné osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Zuzana 10. júla 2013

Vie mi niekto objasniť, prečo zase nesvieti verejné osvetlenie na ulici Janka Kráľa? Šetríme na úkor bezpečnosti obyvateľov? Alebo čakáme, kým sa stane nešťastie? Po zotmení je prechod cez cestu hazard so životom!

11. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Spoločnosť realizujúca rekonštrukciu plynovodu na starom sídlisku. Pred zahájením zemných prác si v zmysle platného stavebného povolenia, v ktorom je zakotvené aj naše vyjadrenie, vyžiadali vytýčenie našich sietí v tejto lokalite. Vytýčenie bolo prevedené za účasti ich pracovníka a zápisnične odovzdané. Okrem iných podmienok, bol aj požadovaný ručný výkop v miestach, kde dochádza ku križovaniu s našimi sieťami a to minimálne 0,5m na každú stranu od vytýčenej značky. Toto však realizátor stavby nerešpektoval, výkop realizoval strojom, strojník si nevšimol značky roztrhol vedenie verejného osvetlenia. Prvá porucha bola zaznamenaná v piatok, 5.7.2013 na ulici Žirku. Ale aj po jej odstránení bolo vedenie verejného osvetlenia v skrate. Počas víkendu spôsobili pracovníci realizátora ďalšie dve poruchy na ulici Žirku a Palkoviča na vedeniach verejného osvetlenia. Tieto boli odstránené v pondelok, 8.7.2013 a osvetlenie odskúšané. Ale pracovníci realizátora stavby roztrhli vedenie aj v pondelok na ulici Bjorsona. Všetky uvedené ulice, sú napojené z vývodov rozvádzača umiestneného vo dvore ulice S. Chalúpku, z ktorého je napojené osvetlenie ulíc Súkenícka, Garbiarska a podobne. Z týchto dôvodov nebolo funkčné osvetlenie v tejto lokalite. K dnešnému dňu sme teda odstránili 4 poruchy spôsobené spoločnosťou, ktorá nám náklady s tým spojené zaplatí a chystáme aj podnet na oddelenie stavebného poriadku, nakoľko sa jednalo o veľký zásah do funkčnosti verejného osvetlenia a nerešpektovanie podmienok stavebného povolenia a vyjadrenia vydaného našou spoločnosťou.



Ďakujeme za pochopenie





Bc. Matúš Richter
Vedúci prevádzky verejného osvetlenia
Unipa spol. s r.o.
12. júl 2013

Peter

Pani Zuzana by nabudúce mohla zavolať na poruchovú linku Unipy 046/542 46 95, kde by jej určite vysvetlili, z akého dôvodu verejné osvetlenie nesvieti. Jej emotívny a preafektovaný podnet nemá s realitou a nejakým šetrením nič spoločné, veď to aj vyplynulo z odpovede pracovníka Unipy.
12. júl 2013

Zuzana

Peter: V minulosti boli výpadky, prípadne poruchy stožiarov osvetlenia na tejto trase časté, ale to poznajú len miestni. Nahlásením poruchy na túto linku nie vždy dôjde k náprave. Oprava sa samozrejme nedá vykonať ihneď. Podľa odpovede pracovníka Unipy (k spôsobu výkopových prác) môžme výpadky pravdepodobne očakávať znovu.
24. august 2013

Anonymný užívateľ

Mňa by zaujímalo,kto kompetentný riadil vykopové práce,keď toľkokrát došlo k porušeniu káblov?Alebo tí pracovníci čo kopali sú dementi?Ešte,keby sa to stalo raz beriem,ale opakovane???

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania