Bike Tower - parkovacia cyklo-veža

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Peter 05. marca 2018

Dobrý deň. Týmto spôsobom by som rád predostrel našim spoluobčanom na Mestskom úrade, projekt najmodernejšieho parkovania bicyklov a elektro bicyklov Bike Tower, ktoré už reálne funguje u susedov v Čechách. Pri správnom umiestnení (napr. v blízkosti Korzo / Tesco / Kaufland / McDonald's) by to zaručene prispelo k zvýšeniu a skvalitneniu cyklo-transportu v meste, plus odľahčeniu dopravy zároveň. Predpokladám, že to nebude "lacný špás", ale ak by spolufinancovanie z fondov EU bolo určené aj pre projekty takého typu, tak minimálne to stojí za zváženie. A NAŠU Prievidzu by to zároveň "koplo" medzi hi-tech mestá na Slovensku :)

07. marec 2018

vigoo vigoo

"našu" Prievidzu by ani 10 takýchto veží nekoplo medzi hi-tech mestá. Pretože na jej uplatnenie a reálne využitie je potrebná funkčná infraštruktúra pre nás cyklistov.
12. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš námet.
Je určite hodný moderného mesta v 21.storočí.
Vaším námetom sa budeme zaoberať a inšpirovať obzvlášť po vybudovaní cyklotrasy, na ktorú sme získali prostriedky z eurofondov, ktorá v maximálnej možnej miere ovplyvní a zmení cyklodopravu v meste Prievidza. Domnievame sa, že nová cyklotrasa určí nové trendy v cyklodoprave v našom meste.
Pokiaľ ide o parkovanie bicyklov, v týchto dňoch rozmiestňujeme po celom meste nové cyklostojany a okrem toho súčasťou novej cyklotrasy budú aj odstavné plochy určené na parkovanie bicyklov.
Vami spomínaný návrh môže byť vhodnou inováciou v plánovaných investičných zámeroch na najbližšie 2 roky.


Natália Svítková
Referent pre podnety obyvateľov
30. apríl 2018

Jojo

zaujimal by ma ten projekt pripravovanej cyklo trasy, urcite by sa to malo robit na zaklade mozno aj verejnej diskusie, aby obcania mohli na tomto projekte sa podielat - aj svojimi pripomienkami.
12. január 2020

Ján Haluška

Z akého dôvodu veža v noci svieti na modro? Prečo vlastne svieti? Je už rok 2020 a zodpovední ľudia nevedia že v noci sa nemá takto svietiť? Nevadí vám ničenie životného prostredia? Viete aký má vplyv modré svetlo na rastliny, živočíchy, ľudí a na samočistenie vzduchu v noci? ☠️ V prílohe je fotka z internetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania