Označenie zastávok MHD

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
František Šiller 15. júla 2013

Kedy sa dočkajú opravy prístrešky MHD v Prievidzi? Mám namysli označenie jednotlivých zastávok názvom, ako to bolo kedysi v celom meste. Dnes napríklad zastávky v Hradci a Lehôtke nie sú pomenované vôbec, čiže ak ide návštevník mesta na výlet, a nie je Prievidžan, názov miesta vystúpenia sa nedozvie. Tak isto zastávka dnes označená ako TESLA, kde zastavuje MHD 6 a 8 (aj keď linka 6 je už dlhšiu dobu zlúčená s linkou 8), bola x rokov v cestovnom poriadku označená ako YAZAKI a dnes ako GeWis. Čiže názov zastávky nie je v súlade s cestovným poriadkom. Dočká sa Prievidza pomenovania zastávok? Samozrejme aj tých novších.

15. júl 2013

John Deere

chcelo by to tie stare plechove zastavky aj vymeniť za modernejšie, čudujem sa, že zberači kovu ju ešte nezlikvidovli
16. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Stanovisko a prípadné riešenie podnetu zabezpečí Oddelenie výstavby a životného prostredia. O ďalšom postupe vás budeme informovať. Treba však doplniť, že zastávky pomenované sú. Ich oficiálny názov môžete nájsť v cestovnom poriadku MHD. Napr. TU:
http://www.prievidza.sk/turista/doprava/


Michal Ďureje
hovorca mesta
16. júl 2013

František

Zastávky pomenované v CP sú, to je pravda! Ale napríklad zastávka uvádzaná v CP ako GeWis je v skutočnosti na mieste označená ako TESLA! A pochybujem že si návštevník mesta nosí so sebou vytlačené CP. Ide o službu verejnosti a návštevníkom mesta.
16. júl 2013

tvoj tieň

ale zase to netreba s cestovaním návštevníkov do Lehôtky alebo Hradca preháňať......
17. júl 2013

František

Odporúčam si zobrať inšpiráciu napríklad z MHD Bratislava, kde je z označenia zastávky vidno, kde človek stojí, aké linky tadiaľ chodia, či je zastávka na znamenie a podobne. Údržba nie je zbytočne nákladná. Označenia zastávok v Prievidzi sa menia takmer každé volebné obdobie a ani raz ešte nespĺňali podmienky označovania. Napríklad z aktuálnych žltých označovačov nie je jasné, že je to miesto zastavenia MHD - nie je tam dopravná značka narozdiel od označenia v BA, ak sú na označníku nalepené čísla, už sa nedajú aktualizovať ( napríklad č.6, linka do Hradca už nejazdí a podobne). Netvrdím že označenie MHD BA je skvelé, no je výstižnejšie ako to prievidzské.
18. júl 2013

Henrich IV

tvoj tieň: si naložil. Inak máš super komenty hehehe
29. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Opravy zastáviek zabezpečuje v rámci komisionárskej zmluvy na základe objednávok mestská spoločnosť Správa majetku mesta Prievidza - SMMP. Referent pre dopravu preberie tento podnet na pracovnom stretnutí so zástupcami spoločnosti SAD Prievidza, na základe stretnutia zvolíme náš ďalší postup v predmetnej veci.

Michal Ďureje
hovorca mesta
+
Andrea Nikmonová
vedúca odd. výstavby a životného prostredia
03. september 2013

Odpoveď samosprávy

Na opravách zastávok MHD sa postupne pracuje, budú odstránené aj názvy, ktoré sú v rozpore s CP. V súčasnosti prebiehajú v spolupráci so SAD alternatívne návrhy označenia MHD zastávok, ktoré by neboli finančné náročné, nakoľko v súčasnosti máme 73 zastávok MHD a nedostatok finančných prostriedkov.

Bc. Zdenka Žillová
referent pre dopravu
14. november 2013

Odpoveď samosprávy

V súčasnosti prebieha obnova autobusových zastávok a označníkov. Po dokončení budú názvami autobusových zastávok označené tie označníky, na ktorých to umožňujú technické podmienky. Zastávky na ktorých nie je možné označiť názov zastávky priamo na označníku, budú označené zvýrazneným názvom zastávky priamo na výveske. Vývesky sa budú aktualizovať ku zmenám cestovných poriadkov v decembri tohto roka.

Dujničová Lucia
referent dopravy
Mestský úrad
21. máj 2015

Fero

Takto jednoducho a lacno sú označené zastávky v okolitých obciach nášho mesta. Čo tak si zobrať príklad, aby hlavne pre návštevníkov splnili účel viac ako len prístrešku? Ďakujem za to, že odpoveď nebude NIE.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.