Zničená cesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
789 23. marca 2018

Dobrý deň...
Chcel by som vedieť kedy sa opraví táto zničená cesta, ktorej stav už prechádza do havarijneho stavu, táto cesta je dlhé roky stále dookola len plátaná... Kedy sa táto cesta konečne opraví?

Cesta je rozbitá v celom úseku ako je vyznačené na mape (ulica Benického, celá Vnútorná ulica, časť Súbežnej ulice)...

26. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.
O stanovisko ku kompletnej rekonštrukcii danej komunikácie požiadame oddelenie výstavby.

Je však potrebné povedať, že o komunikáciách určených na rekonštrukciu rozhodujú priamo poslanci za príslušný volebný obvod, ktorí najlepšie poznajú problematické časti jednotlivých lokalít.

Pre informáciu prikladám link s prehľadom plánovaných opráv cestných komunikácií a chodníkov.
http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/zacina-sa-velka-oprava-ciest-a-chodnikov/

Natália Svítková
Referent pre podnety obyvateľov
28. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Mesto Prievidza eviduje požiadavky na opravy a rekonštrukcie miestnych komunikácií na celom území mesta. V súčasnosti sú plánované opravy a rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov, na ktorých plánujeme vykonať v nasledujúcom období rok 2018-2020 plošnú opravu. Uvedené komunikácie sa v zozname ciest nenachádzajú.

S ohľadom na uvedenú skutočnosť odporučíme zaradiť opravu cestného telesa komunikácie do plánu investícií pre nasledujúce obdobie.

Výber konkrétnej lokality pre opravy miestnych komunikácií v danom roku prebiehajú v spolupráci s príslušným Výborom volebného obvodu na základe stanovených priorít a po pridelení finančných prostriedkov z rozpočtu mesta Prievidza.

Opravy komunikácií menšieho rozsahu zabezpečíme v spolupráci s Technickými službami mesta Prievidza. Z uvedeného dôvodu sme zaradili opravu a odstránenie najväčších nerovností predmetných komunikácií v nevyhnutnom rozsahu do zoznamu prác pripravovaných pre realizáciu roku 2018.

Martin Hammer
Referent výstavby
06. apríl 2018

789

Obrovské výtlky

Dobrý deň,
par dní dozadu pracovníci TSMPD plátali diery na Súbežnej ulici a ulici Benického, neviem či išli zo zavretými očami ale obišli Vnútornú ulicu (127/13,15,17) na ktorej sú takéto výtlky...
Aj keď je to len dočasné riešenie a túto cestu by bolo potrebné nanovo spraviť by bolo vhodné tieto výtlky zaplniť...
Kedy sa tak stane?
Ďakujem za skorú odpoveď...
16. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stav, resp. kryt vozovky na Vnútornej ulici zodpovedá svojmu veku a opotrebeniu. Taktiež nie je možné inak iba s Vami súhlasiť, že je potrebná komplexnejšia výmena krytu vozovky, poprípade jej rekonštrukcia. Každopádne Vnútorná ulica bola dňa 14. 5. 2018 uvedená do zjazdného stavu. Na ulici neboli realizované žiadne definitívne opravy, bola z dôvodu existujúceho stavu komunikácie zabezpečená operatívne už spomínaná zjazdnosť. “Šachta/kanál“ ktorý sa nachádza na Vnútornej ulici nie je súčasťou odvodnenia komunikácie a v súčasnosti identifikujeme vlastníka. Do toho času uvedieme šachtu/kanál do bezpečného stavu. Po zidentifikovaní vlastníka sa určí ďalší postup.

S pozdravom


Roman Bartoš
Vedúci strediska miestnych komunikácii a správy parkovísk
24. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe miestneho šetrenia bolo zistené, že šachta je nefunkčná, z toho dôvodu bola zasypaná. V jej hornej časti bol vytvorená betónová platňa, na ktorú sme položili asfalt. Predmetná komunikácia, resp. ulica bola uvedená do zjazdného stavu.

Roman Bartoš
Vedúci strediska miestnych komunikácii a správy parkovísk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania