Nahradenie historického označenia reklamou

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Neriešený
meno
Rastislav 26. marca 2018

pod sídlo TSMPD sa po krachu dalsej hospôdky v centre mesta nasťahovala pobočka sieti lekární dr.Max, patriaca finančnej skupine Penta. Jedným z prvých krokov rozšírenia podnikania bolo nahradenie tabule informujúcej o existencii niekdajšej historickej synagógy v blízkosti tohto miesta. Smie súkromná spoločnosť vyvesiť svoju reklamu namiesto historického označenia vydaného mestom? .. čo s daným stavom plánuje mesto urobiť?

28. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.

Vlastník budovy má zámer v blízkej budúcnosti vykonať udržiavacie práce na fasáde. Z tohto dôvodu bola tabuľa z budovy demontovaná.

Aktuálne označenie novej prevádzky Lekárne Dr. Max bolo povolené architektom mesta do doby realizácie novej fasády.

Natália Svítková
Referent pre podnety obyvateľov
26. marec 2019

Anonymný užívateľ

Ako vidieť, na mestskom úrade pozorne sledujú, či bola tabuľa znova osadená. Fasáda bola zrekonštruovaná ešte v minulom roku a po tabuli ani chýru.

Kde sa nachádza tabuľa a kedy bude na budovu osadená ?!
31. marec 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom admin OPS
28. december 2019

Rastislav

Poprosím označiť ako "neriešený", keďže od pridania podnetu ubehol 1 rok + 8 mesiacov, čo je pravdepodobne dostatočne dlhá doba, i s prihliadnutím na náročnosť realizovania nápravy, aby sme mohli skonštatovať, že samospráva sa na podnet vy... Takto zrejme vyzerá nový štýl politiky, ktorý tu chceme od marca budúceho roka spolu budovať. V parlamente "Lex Haščák", v Prievidzi si Penta hodí reklamu kam sa jej zachce, aj namiesto historických označení.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania