Obytná zóna

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Juraj 04. mája 2018

Viete mi vysvetlit umiestnenie tabule "Obytna zona" na ulici L. Stanceka (slnecne nabrezie)? na celych zapotockach taka tabula nieje iba na jednej ulici dlhej cca 150 metrov, v okoli niesu ziadne detske ihriska ani zvyseny pohyb chodcov. Ked neviete vybudovat nove parkovacie miesta, tak aspon nedavajte tabule, ktore znemoznuju parkovat aj na miestach, kde auta vobec nezavadzaju ( od retardera popri obrubniku ). samozrejme s vynimkou parkovania na chodniku ( zato by som pokutoval )
Cesta je dost siroka, ze aj ked auta parkuju popri obrubniku NIKOMU NEZAVADZAJU !!! Roky sa tam parkovalo a teraz posledne tyzdne tam rozdavaju papuce ako na beziacom pase a to auta nijak NEZAVADZAJU ani chodcom, kociarom, bikerom ani inym autam !!
ZIADAM O ODSTRANENIE TABULE !!
Dakujem

06. máj 2018

Jojo

pre pana Juraja - roky sa tam parkuje tak, ze auta zaberaju drzo chodnik. Asi uznate, ze nemozu byt parkoviska uplne vsade. To by tu ako vypadalo ? A ano, rozdavaju papuce, ale auta tam aj tak stoja a nadalej zasahuju do chodnika. Tak treba sa naucit respektovat pravidla. Len to celkovo Slovakom smrdi, vsak ?
este jednu poznamku...ak ste si nevsimli tak cele Zapotocky su vpodstate obytna zona, len mudri sudruhovia si kedysi povedali, ze treba spravit autostradu cez stred sidliska. Preco odstranit tabulu ? Si vsimate ako napriklad jazdia taxiky rychlo tu po sidlisku ? Praveze tie tabule by tu mali byt vsade a viac retarderov.
09. máj 2018

Juraj

Tu ale neriesime rychlost taxikarov, ale problemove parkovanie na bezproblemovom mieste. K parkovaniu na chodniku som sa vyjadril ze zato by som pokutoval. Nechapel naco tam ludia parkuju na chodniku, je tam dost miesta. Mne ide o tu tabulu, ze zakazuje pozdlzne parkovanie vedla chodnika a uznajte sam, ze tam auta nikomu neprekazaju. Nemusia odstranit tabulu, staci ked od retardera vyznacia 10 parkovacich miest (alebo kolko sa zmesti po prvu bytovku) na ceste a vsetci budeme spokojni. Ci aj to niekomu prekaza?
10. máj 2018

Občan

..cestu treba zjednosmernit a budu spokojny vseci, lebo budu mat kde pozdlzne parkovat pri zachovani sirkovych pomerov..
08. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zmeny v doprave a s tým spojené osadenie dopravného značenia D58a/Obytná zóna, boli vykonané na základe požiadaviek obyvateľov v tejto lokalite. O uvedenej problematike sme hovorili napríklad na stretnutiach zamestnancov MsÚ s obyvateľmi v roku 2017 a ďalších.

Obytnou zónou je zväčša myslená ulica vytvorená s ohľadom na záujmy chodcov a cyklistov, ako priestor na sociálnu interakciu a stretávanie ľudí, a ako miesto pre bezpečné hry pre deti. Tieto ulice sú aj naďalej k dispozícii pre vozidlá, ale v obmedzenom režime tak, aby bola zabezpečená znížená rýchlosť a dominancia motorovej dopravy. Toto býva dosiahnuté za pomoci osadenia dopravného značenia D58a /Obytná zóna spolu s vodorovných alebo zvislým značením pre parkovacie plochy. V súčasnosti je v platnosti povinnosť pri výstavbe bytového domu zabezpečiť aj prislúchajúci počet parkovacích miest v zmysle zákona, čo v danej lokalite bolo splnené.

V dôsledku vlastníctva viacerých motorových vozidiel jednou rodinou, sa žiaľ ešte viac prehlbuje problém s počtom parkovacích miest, ktorý tu máme žiaľ ešte z minulosti. Je tiež nevyhnutné, aby ľudia začali pred kúpou nového prípadne ďalšieho motorového vozidla aj zvažovať možnosť, či majú vo svojom okolí kde parkovať. Uvedomujeme si tento problém a aj z tohto dôvodu sa samospráva neustále snaží vytypovávať vhodné lokality na budovanie parkovacích plôch a následne aj zabezpečenie ich výstavby, ako čiastočné riešenie tohto problém.

V danej oblasti sa aktuálne začína výstavba veľkého parkoviska v blízkosti ulíc M.Rázusa a Urbánkova: https://myhornanitra.sme.sk/c/20843558/v-prievidzi-pribudnu-desiatky-parkovacich-miest.html


Natália Svítková
Referent pre podnety obyvateľov
04. august 2018

Michal Banič

tabule o označeni obytne zony už tam nie su teda sa tam može stať ako volakedy?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania