Ďalšia poškodená dopravná značka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 10. augusta 2013

Na Dlhej ulici je už druhý týždeň poškodená dopravná značka, ako sa v Prievidzi stalo už dobrým zvykom. Kedy bude táto ako aj ostatné poškodené dopravné značky opravené ?

Kompetentní by sa ale snáď už konečne mohli zamyslieť aj nad tým, ako zabrániť neustálemu poškodzovaniu dopravných značiek. Možno by pomohlo zapojiť rozum a logické uvažovanie. V súčasnosti sa dopravné značky osádzajú na pozinkované rúry a následne nejaký kretén stĺpik ohne, aby si dokázal svoju inteligenciu. Oprava prevažne spočíva v nahriatí rúry v mieste zlomu a narovnaní stĺpika.

Keby sa však namiesto oceľových rúr používali oceľové joklové profily s primeranou hrúbkou steny, tak by bolo normálnou silou prakticky nemožné takýto stĺpik ohnúť. Lenže na Slovensku je zrejme jednoduchšie donekonečna mínať peniaze na opravy ako sa snažiť nájsť riešenie, ktoré v konečnom dôsledku ušetrí nemalé finančné prostriedky.

14. august 2013

Odpoveď samosprávy

Odpoveď a prípadné riešenie predmetného podnetu zabezpečí Oddelenie výstavby a životného prostredia. O ďalšom postupe Vás budeme na tomto mieste informovať .

Michal Ďureje
hovorca mesta
26. august 2013

Odpoveď samosprávy

Poškodené dopravné značenie priebežne opravujeme. Rovnako predmetné značenie je zaradené medzi opravy. V meste Prievidza sa nachádza niekoľko tisíc dopravných značiek a zariadení a preto nie je možné postrehnúť každé poškodenie. Z uvedeného dôvodu sme vďačný obyvateľom za podnety a budeme sa snažiť v rámci možnosti na ne čo najskôr reagovať.

Materiál používaný na dopravné značenie musí spĺňať rôzne kritéria medzi ktoré patrí aj bezpečnosť cestnej premávky. Používanie tuhších zváraných a valcovaných profilov môže mať pri dopravnej nehode vážne následky na majetku a zdraví obyvateľov



Ing. Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
28. august 2013

Štúr

ZdravÝ obyvateľov, taká hrubica, no teda.....
30. september 2013

Odpoveď samosprávy

Značka bola opravená.

Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania