Zmena dopravy na Francisciho ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Vladimír Ďuračka 06. mája 2018

Výmysel urobiť s Francisciho ulice jednosmerku bol výmysel nekompetného (d----a) a takí istý mu to zožrali. Zaujímavé je že obyvateľom Tolstého radu ponechali v ich časti obojsmernú premávku. Takže asi tu býva nejaký poslanec. Prečo nám pcháte do schránok rôzne ankety a na toto sa nás nikto nepýtal, len zrazu tú stoja zo dňa na deň značky. Takže ak chcem odbočiť z Ľ.Ondrejovej na Francisciho a zaparkovať čo mám tak cca 20m od odbočenia, teraz musím obchádzať cca 500m úsek a to ešte po rozbitej ceste - tankodrome. Nevidím dôvod aby tu bola jednosmerka. Ba teraz je to ešte nebezpečnejšie. .....

09. máj 2018

Peťo A Magduška Kajtárovci

Dobrý deň,
Tak isto si myslím, že nie je objektívny dôvod na túto jednosmerku. Zaujímalo by ma presne prečo. Rovnako si myslím, že takýto krok, by trebalo jednoznačne prediskutovať s obyvateľmi na tejto ulici, pretože celá cesta je o prístupe k bytom, nie je to žiadna frekventovaná cesta.
Absolútne nesúhlasím s týmto iracionálnym rozhodnutím.
Mňa zaráža, že políciu napr. vôbec nezaujíma, že na L. Ondrejova autá bežne blokujú jeden jazdný pruh a je to akože úplne v pohode, pričom je to hrubé porušenie predpisov. Jedna vec je nemať dostatok miest na parkovanie iná vec je nechať auto uprostred jazdného pruhu a to pravidelne. Tiež si myslím, že toto rozhodnutie bolo motivované konkrétnym zaujmom nejakého človeka alebo ľudí.
Žiadam vysvetlenie, a nie som jediný z nášho vchodu kto nesúhlasí.
Peter Kajtár, Francisciho 17
18. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dopravná situácia v tejto lokalite bola z pohľadu bezpečnosti a nevhodne parkujúcich vozidiel závažná. Obyvatelia privolávali hliadky mestskej polície vo zvýšenej intenzite na zle parkujúce vozidlá. Preto sme museli pristúpiť k systémovému riešeniu situácie.

Riešenie problému bolo na základe kombinácie od obyvateľov, mestskej polície a správcu komunikácií mestskej spoločnosti TSMPD.

Očakávame, že táto zmena prinesie poriadok v parkovaní a vyššiu bezpečnosť chodcov a vodičov.

Natália Svítková
Referent pre podnety obyvateľov
18. máj 2018

Vladimír Ďuračka

"Očakávame, že táto zmena prinesie poriadok v parkovaní a vyššiu bezpečnosť chodcov a vodičov."
..... Práve naopak teraz vodiči mysliac si, že im oproti nejdú autá idú aj do neprehľadnej zákruty rýchlejšie, neuvedomujúc si, že im s pomedzi áut môže vybehnúť dieťa prebiehajúce na alebo z neďalekého detského ihriska. Takto v očakávaní, že oproti môže ísť auto išla väčšina vodičov opatrnejšie. Skrátka namiesto toho aby ste riešili parkovanie v danej lokalite, vymyslite ešte väčšiu absurditu. Stále však nemám odpoveď, prečo vodiči z Tolstého radu majú možnosť využívať oba smery z priľahlého parkoviska a my na Francisciho nemáme takú možnosť, hoci táto časť je prehľadnejšia. (tu nebýva asi žiaden poslanec). Navyše chcel by som vidieť váš názor, keby ste bývali na Francisciho ulici a museli by ste chodiť dookola a ešte aj po tankodrome.
18. máj 2018

Vladimír Ďuračka

Možno by pomohla zmeniť názor poslancov petícia väčšiny obyvateľov danej ulice.
19. máj 2018

milan

tento portal je len hanebna ukazka kvazi demokratickeho systemu...vymazu komentar...len preto..lebo je logicky a kladie otazky...prievidza,lepsie miesto pre zivot?..isteze..preto za posledne roky..stratila mnozstvo obyvatelov..
19. máj 2018

milan

p.duracka..ich ale vas nazor a nazor dalsich nezaujima...ONI.uz rozhodli..na zaklade kombinacie obyvatelov....sice nieje o tom nikde ziadna zmienka..s konkretnymi staznostami..ale obyvatelov....apropo...mila samosprava.....teraz mate zvysene hlasenia koli autam..iducim do protismeru...a kaslete na to..tak..ako ste kaslali na to pred tym.....poplatkom zdar a papuciam slaaaava...
21. máj 2018

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
rovnako ako demokracia aj tento portál má pravidlá, ktoré treba dodržovať.

Prajem pekný deň
21. máj 2018

milan

pravidla su hlavne tie....ze hladkat po srsti ludi ..co su na spravnych miestach.vzdy..za kazdeho rezimu boli servilni ludia ocenovany...tak nech vam to prinesie vela osohu.
22. máj 2018

Vladimír Ďuračka

"Dobrý deň,
rovnako ako demokracia aj tento portál má pravidlá, ktoré treba dodržovať."
A kde bola demokracia, keď sa rozhoduje o nás bez nás????????????????????????? A stále sa nerieši podstata!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania