Výmena verejného osvetlenia - Rudnaya

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
M K 04. augusta 2013

Chcel by som sa opýtať, aký je časový harmonogram výmeny starých šetriacich hlavíc lámp na starom sídlisku, resp. kde by som takýto harmonogram našiel. Ako som postrehol, výmena sa zatiaľ týkala hlavných ulíc. Budú svietidlá vymenené aj v okrajových častiach PD..(ul. Priama, Rudnaya a pod)? Ďakujem

07. august 2013

Odpoveď samosprávy

Odpoveď a prípadné riešenie predmetného podnetu zabezpečí mestská spoločnosť UNIPA.
O ďalšom postupe Vás budeme informovať na tomto mieste.


Michal Ďureje
hovorca mesta
19. august 2013

Odpoveď samosprávy

Harmonogram prác si stanovoval realizátor týchto prác- vysúťažená spoločnosť. Harmonogram výmeny svietidiel ktorý bol na rok 2013 plánovaný už bol zrealizovaný. Ak myslíte okrajovými časťami – prímestské časti- Veľká Lehôtka, Malá Lehôtka a Hradec, tak svietidlá v týchto častiach vymenené boli. Na uliciach Priama a Rudnaya v rámci zrealizovaného projektu svietidlá vymenené neboli.

Výmena ktorá v týchto dňoch prebiehala približne v polovici mesta sa týkala hlavne svietidiel po životnosti, t.j. 20 ročné a staršie, ktoré sú hlavne energiticky veľmi náročné a majú slabú účinnosť. Svietidlá na uliciach, ktoré popisujete v podnete boli inštalované v r. 2005-6 ako úsporné, za účelom šetrenia. Nie sú teda po dobe životnosti a ani energeticky náročné. Prax a čas ukázali, že riešenie bývalého vedenia nebolo vhodné, svietidlá strácajú svoju účinnosť a ulice sú stále nedostatočne osvetlené.


Časť svietidiel chce UNIPA riešiť prostredníctvom projektu na získanie dotácií, ktorý bol podaný na príslušnom ministerstve a hľadá tiež riešenie v ďalších častiach mesta z vlastných zdrojov, keďže na situáciu na sídlisku Píly bola upozornená viackrát.

Momentálne čakáme na schválenie alebo neschválenie ďalších finančných prostriedkov na modernizáciu verejného osvetlenia v ďalších častiach mesta.


Bc. Matúš Richter – vedúci prevádzky verejného osvetlenia
19. august 2013

miloš

Dobrý deň.
K vyššie uvedenému podaniu by som ešte chel dodať, že keď som podnet na slabo svietiace šetriace verejné osvetlenie na predmetných uliciach písal minulý rok (19.10.2012), vedenie mesta argumentovalo novým projektom, ktorý ako popisujete ste už realizovali. Pán Richter, skúste sa prejsť po tejto časti mesta a zistíte, že tu vo večerných hodinách nebudete vedieť prečítať ani názov ulice a už vôbec nie číslo vchodu. Pri takýchto svetelných podmienkach sa množia na parkoviskách ako aj v pivniciach domov krádeže. Lampa, ktorá je na fotografii je na konci ulice Gorazdovo nábrežie a v priebehu víkendu 18.08.2013 začala blikať.
Ďakujem za odpoveď.
03. september 2013

Kristína Šimurková

Netýka sa to len tejto ulice. Rovnako je to aj na Zapotôčkoch.
30. október 2013

ZuzanaL

Kristína Šimurková, teba si pamätám ako si vypisovala na facebooku prečo mesto míňa peniaze na polievanie ciest. Vraj na tom sa dá najviac ušetriť. Vraj sa sama umývaš raz za týždeň. Tým chcem povedať, že ty kritizuješ už vo všeobecnosti všetko čo vôbec existuje a čo sa deje. Aspoň tú fotku si si nemusela dávať.
30. október 2013

Kristína Šimurková

Nehanbím sa ani za seba ani za svoje názory. Ak máte so mnou nejaký problém, tak mi napíšte osobne. ;)
31. október 2013

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

chcel by som vyzvať diskutujúcich, aby sa zdržali osobných útokov a obvinení na jednotlivých užívateľov nášho portálu. Diskutujte slušne a vecne. Ďakujem.

Jakub Kmeť
25. november 2013

Odpoveď samosprávy

Značná časť verejného osvetlenia prešla modernizáciou. Viac:
http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/mesto-prievidza-modernizovalo-verejne-osvetlenie/
Vďaka realizácii projektu energetickej optimalizácie verejného osvetlenia, ktorý bol nedávno v Prievidzi odovzdaný do užívania, sa počet svetelných bodov v meste aj doba svietenia zvýšili. Na modernizáciu zvyšnej časti mesta však potrebujeme ďalšie finančné prostriedky. Tie momentálne chýbajú. Mestská spol UNIPA spracovala návrh riešenia – modernizácie osvetlenia pre mestskú radu. Ak mesto vyčlení v rozpočte položku na výmenu svietidiel v tejto lokalite, UNIPA bude tento problém riešiť.
Pripomíname, ide tu o finančné limity mesta.


Matúš Richter – vedúci prevádzky verejného osvetlenia
Michal Ďureje - hovorca mesta
08. december 2014

Odpoveď samosprávy

V rámci bežnej údržby spoločnosť TSMPD s.r.o. vymenila v uvedenej lokalite svetelné zdroje a tienidlá svietidiel, čím sa svietivosť aspoň čiastočne zlepšila.
TSMPD s.r.o. bude aj naďalej hľadať možnosti, ako svietidlá v tejto problematickej lokalite vymeniť.
V prípade nefunkčnosti verejného osvetlenia (lampa nesvieti alebo bliká), môžu obyvatelia nahlásiť poruchu na non-stop zelenú linku 046/ 542 46 95 a oprava bude vykonaná.


Mgr. Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy - TSMPD
16. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Podnet sme vyriešili, na ul. Rudnaya mestská spol TSMPD minulý týždeň vymenila celkovo 16 ks svietidiel za kvalitné sodíkové a teda osvetlenie je v tejto lokalite už s požadovanou svietivosťou.



Mgr. Matúš Richter
Vedúci strediska verejné osvetlenie
16. marec 2015

mio

Dobrý deň.
Chcel by som sa opýtať, či by spol TSMPD nenašla ešte 3 ks nových sodíkových na ulicu Gorazdovo nábr., ktorá bezprostredne nadväzuje na ul. Rudnaya. Výmena by na tejto ulici zjednotila osvetlenie.
Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania