Vrak na parkovisku ul. Razusa

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Henika 21. mája 2018

Na parkovisku vedľa vchodu 38 už niekoľko rokov blokuje miesto nepojazdny vrak. Žiadame kompetentných o vyriešenie problemu. Bližšia lokalizácia sa nedá zadat.

21. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Požiadame mestskú políciu o preverenie.

Natália Svítková
Referent pre podnety obyvateľov
24. máj 2018

Ľubica Hlinková

Na tento vrak som mestskú políciu upozorňovala už asi pred 2 rokmi. Dostala som odpoveď, že auto patrí mŕtvemu majiteľovi, po ktorom ešte neprebehlo dedičské konanie. Vyzerá to tak, že dediči o auto nemajú záujem a súd zatiaľ nerozhodol, čo s ním. Je mesto skutočne také bezmocné, aby nemohlo auto odtiahnúť na iné miesto, kde nebude natoľko zavadzať?
24. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
žiaľ pani notárka vo veci do dnešného dňa nerozhodla.
Mesto ani MsP nemá oprávnenie nakladať s takýmto majetkom.



Mestská polícia
24. máj 2018

vigoo vigoo

...ale má..v rámci dedičského konania je možné nariadiť dedičom odpratanie vozidla na ich náklady, pokiaľ sa na vozidlo platí stále PZP, ktoré je povinné aj po úmrtí majiteľa. Pokiaľ nemá platné PZP, nesmie byť v prevádzke, a teda ani na komunikácii a sú povinní ho odstrániť ako prekážku na ceste.
26. máj 2018

Henika

Pokiaľ sa dá spoľahnúť na verejne prístupné databázy, vozidlo nemá platnú PZP, STK ani EK https://www.stkonline.sk/spz/PD901AS
Keďže je to evidentne nepojazdný vrak a potenciálna hrozba pre životné prostredie, myslím si, že to treba ďalej riešiť. Ak MsP nemôže konať, malo by sa tým zaoberať opätovne mesto. Vrak zaberá verejné priestranstvo, preto si myslím, že kompetentné na ďalší postup je práve mesto, ktoré by malo toto vozidlo nahlásiť na Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie Prievidza aby bolo trvalo vyradené z evidencie (myslím že tam bude potrebná aj súčinnosť dopravného inšpektorátu) a následne ho ako vrak na náklady dedičov odtiahnuť. Pokiaľ dedičské konanie stále prebieha, mohla by sa tiež prihlásiť pohľadávka za záber verejného priestranstva, ktorá už za tie roky isto nebude zanedbateľná.
27. máj 2018

Mato

Kedze nebolo este zdedene tak nieje mozne urcit kro to ma zaplarit cize nieje mozne ziadat od niekoho komu auto nepatri aby to uhradil.
20. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vozidlo bolo dňa 17.7.2020 z miesta odstránené (vozidlo na základe uznesenia okresného súdu pripadlo do vlastníctva Slovenskej republiky. Po upozornení na túto skutočnosť zo strany mestskej polície, poverený pracovník štátnej správy zabezpečil jeho odstránenie).

Mestská polícia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.