Smetné nádoby na detské ihriská

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený

Dobry den.Dalo by sa pouvazovat nad umiestnenim smetiakov na detske ihriska.Na tej fotke je sice poriadok ale je to fotene po vyzbierani VPP pracovnikmi ale inak je to neskutocne.Nerobim si iluzie, ze deti budu az take poriadne ale treba to skusit.Dakujem.

21. august 2013

Odpoveď samosprávy

Ak nemáme finančné prostriedky na umiestnenie smetných košov, tak priestranstvo čistíme prostredníctvom VPP pracovníkov. V tejto lokalite sme v týchto časoch nezaznamenali neporiadok z odpadkov. Pokiaľ ide o možnosť umiestnenia odpadkových košov, odpoveď a prípadné riešenie podnetu zabezpečí oddelenie výstavby a životného prostredia MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta
26. august 2013

Martin

Dobrý deň,

nemyslím že riešením je zbieranie odpadkov a odchadzovanie akceptovať ako normálne. Myslím že ku každej lavičke by mal patriť smetný kôš. Na našom ihrisku smetný kôš nemáme ale dali sme si tam aspoň kýblik ktorý pravidelne vyhadzujeme. Lahko sa rozčuluje nad neporiadkom, ale častoodpadky skutočne nie je kam vyhodiť.
10. september 2013

Odpoveď samosprávy

Rekreačné koše sú v meste rozmiestňované najmä v lokalitách, kde je väčší pohyb obyvateľov bez iných možností odhodenia odpadu. Zároveň musia byť koše umiestnené tak, aby bol zabezpečený prístup a ich vývoz mechanizmom a aby boli dodržané potrebné hygienické vzdialenosti aj od detských ihrísk. Do rekreačných košov nie je možné ukladať triedené zložky odpadu.

V zástavbe s hromadnou bytovou výstavbou, kde sú rozmiestnené aj detské ihriska, sú vybudované spoločné stanovištia na zmesový komunálny odpad a triedené zložky komunálneho odpadu v dostatočnej kapacite a hustote a preto je potrebné ich využívať.





Beata Drozdová
referent životného prostredia MsÚ
28. október 2015

Odpoveď samosprávy

Rekreačný kôš bol na ihrisku umiestnený spoločnosťou T+T, a.s. dňa 23.10.2015.

Monika Majdanová
referent pre komunálne
odpadové hospodárstvo
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania