Zrekonštruovaný most na Košovskej ceste ???

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 23. júna 2018

Ešte v roku 2017 plánovalo mesto rekonštrukciu mosta na Košovskej ceste, ktorý je dlhodobo v zlom technickom stave, pretože celé desaťročia na na ňom nerobila ŽIADNA údržba. Nakoniec sa ale z "rekonštrukcie" vykľulo IBA vybudovanie chodníka peších. Samotný most rekonštrukcia vôbec nezasiahla.

Prišlo medzičasom k náhlemu a neočakávanému samovoľnému zlepšeniu technického stavu mosta, takže jeho rekonštrukcia už nie je vôbec potrebná ?!

Kedy bude most komplexne opravený a hlavne kedy bude súvisle opravená vozovka pred mostom (Nábrežie sv. Metoda), namiesto ktorej je už od povodní v roku 2010 (!!!!) jeden obrovský hrb/jama, po ktorej sa nedá normálne jazdiť ?

24. jún 2018

vigoo vigoo

...no inak ja som tiež očakával po tom mediálnom humbuku komplexnú opravu mostovky, výmenu tých ohyzdných betónových ťažkých "zábradlí", aby to rozšírilo vozovku a ako vidieť v reále...prilepili na to pešiu lávku a finitto. To má ako čo znamenať ??? Tá teraz funguje ako podporný prvok ? Máme posudok statika na takto realizovanú fušerinu ?
24. jún 2018

Michal Banič

mohli zakazať chodcom prechadzať aj po tej druhej strane toho mosta
24. jún 2018

Lišiačik

Najviac ma na takto doje... uhm.. pokazenych veciach fascinuje, ze niekto (skupina ludi) niekde urcite (teda aspon dufam ze) videl a posudzoval ten projekt a povedal "Ano, toto je dobre". O to viac, ze prace sa vobec nedotkli toho jedneho zbytocne uzavreteho pruhu.

...uz aby Slovensko konecne kupila Cina, bude kopa "darcov" organov za to korupciu / neschopnost :)
25. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Požiadame oddelenie výstavby MsÚ o stanovisko.

Natália Svítková
referent pre podnety obyvateľov
25. jún 2018

Štefan

Ja dávam do pozornosti ešte zaujímavú skutočnosť, že tá oprava lávky pre peších, ktorá trvala ak si dobre spomínam 6 týždňov ešte nie je riadne a definitívne ukončená! V tomto ozname http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/most-na-kosovskej-ceste-otvoreny/ sa píše:

"Menšie práce dokončia
Na lávke ostáva zhotoviť ochranný povrchový náter ktorý si vyžaduje predpísanú vlhkosť max. 4% . Vzhľadom na nepriaznivé počasie nie je možné náter realizovať v týchto dňoch. Po nadobudnutí požadovanej vlhkosti bude uzatvorená lávka pomocou dočasného dopravného značenia s presmerovaním chodcov na blízky most. Po vytvrdnutí náteru, bude lávka opätovne a definitívne uvedená do prevádzky."

Oznam bol na stránke mesta vypublikovaný 15. 5. 2018. Predpokladám, že ten ochranný povrchový náter nebol doteraz nanesený. A tiež dúfam, že faktúra za jeho nanesenie nebola doposiaľ preplatená.
17. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mostný objekt je stavebne riešený ako jednopoľová železobetónová konštrukcia z dvoch krajných parapetných trámov s trámovou doskou. Parapetná časť nosníkov nad mostovkou bezpečnostné zariadenie na moste. Z uvedeného dôvodu nie je možné ich vybúranie a rozšírenie vozovky. Vzhľadom na stavebný rozsah opráv na samotnom mostnom telese a tým súvisiace obmedzenie dopravy, bola rekonštrukcia rozdelená na etapy, kde v prvej etape sa realizovala rekonštrukcia lávky mostného objektu pre peších a v druhej etape sa bude realizovať oprava samotného mostného objektu. K uvedenému riešeniu sa pristúpilo z dôvodu vymedzenia prístupu chodcov po stavenisku v prípade rekonštrukcie mostného objektu. Druhá etapa je plánovaná v nasledujúcom roku, po schválení finančných prostriedkov.

Martin Hammer
referent oddelenia výstavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania