Zabudnutá oprava chodníka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Milanko 03. júla 2018

Dobrý deň, na Ul. Clementisa je už asi mesiac odfrézovaný afsalt z chodníka. Chodnik v takomto stave absolutne nevyhovuje tomu, aby sa po nom dalo bezpecne chodit. Chodnik je pre mamicky s detmi absolutne neschodný, skúste si to prejst s kočiarom. Mam to chapat, že je to konecny stav, ked uz sa na nom mesiac nic nerobilo? A a ak sa aj bude, nie je to nahodou stavenisko a nemalo by byt poriadne oznacene?

17. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu, požiadame oddelenie výstavby o stanovisko.

Natália Svítková
referent pre podnety obyvateľov
19. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom na celkový technický stav chodníka a jeho konštrukčnú šírku, sa zvolil spôsob odfrézovania celej šírky chodníka v jednom profile. V termíne sa realizovali práce na odfrézovaní chodníkov a miestnej komunikácie aj na iných miestach v meste. Z dôvodu existencie obojstranného chodníka na Ceste Vl. Clementisa, chodci môžu počas realizácie využívať chodník na druhej strane. Realizátor stavby presúva pracovné kapacity na úpravu podkladov pred pokládkou konečných asfaltových úprav chodníkov. Predpokladaný termín ukončenia prác na chodníku je august 2018.

Martin Hammer
referent oddelenia výstavby
23. júl 2018

Miroslav Holec

1. A co označení staveniska?
2. Čili tam kde se jezdí 90tkou a není přechod pro chodce navrhujete mamičkám s kočíky přecházet na druhou stranu? Skvělý nápad! Asi to máte na háku...
3. Nepochopil jsem důvod současného stavu...
24. júl 2018

Lukáš Zeleník

Na to, aby chodec mal vedomosť, že musí prejsť na druhú stranu, potrebuje nejaké navádzanie. Na to slúži príkazová značka C16 - iný príkaz. Vzhľadom na úsek kde sa pomerne často prekračuje povolená rýchlosť, by do úvahy prichádzal aj dočasný prechod pre chodcov. Tu sa dostávame ku merítku problému, a síce, že stavba ako taká nie je nijakým spôsobom označená a dochádza ku porušeniu nasledovného zákona: (ešte pred prečítaním zákona odporúčam prejsť sa po chodníku na druhej strane s kočiarom, bicyklom, korčuľami, s čímkoľvek čo má kolesá) :

Zákon č. 50/1976 Zb. (o územnom plánovaní a stavebnom poriadku - stavebný zákon)
§ 43i (3) Stavenisko musí
a) byť zabezpečené pred vstupom cudzích osôb na miesta, kde môže dôjsť k ohrozeniu života alebo zdravia, a to prípadne aj úplným ohradením,
b) byť označené ako stavenisko s uvedením potrebných údajov o stavbe a účastníkoch výstavby,
c) mať zriadený vjazd a výjazd z miestnej komunikácie alebo z účelovej komunikácie na prísun stavebných výrobkov, na odvoz zeminy a stavebného odpadu a na prístup vozidiel zdravotníckej pomoci a požiarnej ochrany, ktorý sa musí čistiť,
d) umožňovať bezpečné uloženie stavebných výrobkov a stavebných mechanizmov a umiestnenie zariadenia staveniska,
e) umožňovať bezpečný pohyb osôb vykonávajúcich stavebné práce,
f) mať zabezpečený odvoz alebo likvidáciu odpadu,
g) mať vybavenie potrebné na vykonávanie stavebných prác a na pobyt osôb vykonávajúcich stavebné práce,
h) byť zriadené a prevádzkované tak, aby bola zabezpečená ochrana zdravia ľudí na stavenisku a v jeho okolí, ako aj ochrana životného prostredia podľa osobitných predpisov.
21. september 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň.
Podnet je vyriešený. 21.09.2018 dodávateľ prác dokončil chodník. Zdržanie bolo spôsobené nutnosťou presunu všetkej dostupnej techniky dodávateľa na iné práce, hlavne asfaltovanie letiskovej plochy.

Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti. Ďakujeme za nahlásenie podnetu.

S pozdravom

Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza
02. október 2018

Lukáš Zeleník

Pán Dobiáš, ruku na srdce, ste spokojný s kvalitou vykonanej práce?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania