Zbytočný chodník

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Ladislav Hudák 25. augusta 2013

Vozovka na časti Ulice stavbárov je trvalo zúžená vozidlami parkujúcimi pred budovou OSBD. Preto sa na voľnú šírku vozovky nevmestia dve stretávajúce sa vozidlá. Problém by sa dal riešiť rozšírením vozovky na úkor chodníka, ktorý je v strede priloženej fotografie a ktorý pokladám za zbytočný, pretože:
- na tejto časti ulice sú až tri chodníky,
- po spomínanom chodníku takmer nikto nechodí,
- na ďalšiu časť Ulice stavbárov (pred obchodom Spektrum) už tento chodník nepokračuje a nikomu to nechýba.

26. august 2013

Vlado

Podľa už dávnejšieho vyjadrenia mesta je uvedená situácia v úplnom poriadku a nič sa s tým robiť nebude. Problém s parkovaním áut vznikol po rekonštrukcii chodníka, ktorý má vysoký obrubník a autá na ňom nemôžu parkovať ako v minulosti.

Nech sa teda na uvedenom úseku cesty osadí dopravná značka Zákaz státia alebo sa aspoň zúži chodník na protiľahlej strane. Avšak obidve riešenie sú skôr utópiou a riešenia problému sa zrejme nedočkáme.
26. august 2013

Odpoveď samosprávy

Momentálne si neodvážime hodnotiť, či predmetný chodník je alebo nie je zbytočný. V tomto prípade pripravíme odbornú odpoveď zo strany Oddelenia výstavby a životného prostredia MsÚ. O ďalšom postupe Vás budeme na tomto mieste informovať .

Michal Ďureje
hovorca mesta
26. august 2013

John Deere

ten chodník vyzera ako tankodrom
31. august 2013

Miro

Stačilo by, keby sa ten aj tak rozbitý chodník začal využívať pre účely parkovania, napríklad ako je to pred Úradom práce, tam je tiež jeden chodník využívaný pre parkovanie vozidiel. A žiadne rozširovanie cesty a zužovanie chodníka by nebolo potrebné.
03. september 2013

Odpoveď samosprávy

Chodník v predmetnom úseku komunikácie je navrhnutý na asanáciu. O šírku chodníka by mala byť rozšírená komunikácia. Práce sú zaradené v pláne opráv komunikácií a chodníkov na roky 2014 a 2015.

Ing. Dušan Kohút
referent výstavby
03. december 2014

Odpoveď samosprávy

Chodník na Ulici stavbárov bude zrušený a bude naň presunuté pozdĺžne parkovanie vozidiel, ktoré v súčasnosti parkujú na komunikácii, čím sa MK uvoľní pre obojsmernú premávku. Táto akcia bola v pláne v roku 2014, mala sa frézovať Ulica stavbárov aj s príslušným chodníkom, no poslanci za príslušný VVO zmenili priority a vybrali na opravu povrchu celú ulicu Vansovej, nakoľko táto ulica je dôležitejšia čo sa týka dopravy.

Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania