Handlovka nam opat zarasta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení

Handlovka nam opat zarasta, ako aj zabradlie okolo nej, asi uz davno neboli zaplavy, aby sa s tym opat nieco spravilo.

17. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.

Vyzvali sme Slovenský vodohospodársky podnik, š.p., OZ Piešťany ako správcu povodia hornej Nitry, ktorý má v kompetencii zabezpečovať údržbu a úpravu korýt a potokov v katastrálnom území mesta Prievidza, o riešenie situácie.

Mesto Prievidza sa každoročne informuje o harmonograme výkonu údržbových prác a pravidelne odstupuje požiadavky a podnety obyvateľov. V roku 2018 sme listom požiadali správcu toku o vyjadrenie k termínom kosenia, odstránenia náletových drevín rastúcich v koryte tokov a odstránenie nánosov z koryta tokov.

V odpovedi doručenej dňa 13. 7. 2018 SVP, š. p., informoval, že „Odstránenie nánosov z koryta tokov rieky Nitry a Handlovka bolo zabezpečené s finančnými prostriedkami a vyjadreniami v roku 2016. Práce boli počas odstraňovania nánosov z koryta potoka Handlovka prerušené sťažnosťami obyvateľov mesta Prievidza z dôvodu ochrany živočíchov a biotopov. Odstránenie nánosov z tokov nie je zaradené do plánu opráv na rok 2018. Práce budú zaradené do návrhu plánu na rok 2019 podľa finančných, kapacitných a technických možností našej organizácie.“

Natália Svítková
referent pre podnety obyvateľov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania