Gorazdovo nábrežie-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Martulka 14. júla 2018

Chcela by som sa opýtať, kedy sa bude upravovať tok rieky Handlovka, nakoľko to vyzerá hrozne. Je zarastený a zanesený. Alebo sa čaká na ďalšiu veľkú vodu ?

17. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.

Vyzvali sme Slovenský vodohospodársky podnik, š.p., OZ Piešťany ako správcu povodia hornej Nitry, ktorý má v kompetencii zabezpečovať údržbu a úpravu korýt a potokov v katastrálnom území mesta Prievidza, o riešenie situácie.

Mesto Prievidza sa každoročne informuje o harmonograme výkonu údržbových prác a pravidelne odstupuje požiadavky a podnety obyvateľov. V roku 2018 sme listom požiadali správcu toku o vyjadrenie k termínom kosenia, odstránenia náletových drevín rastúcich v koryte tokov a odstránenie nánosov z koryta tokov.

V odpovedi doručenej dňa 13. 7. 2018 SVP, š. p., informoval, že „Odstránenie nánosov z koryta tokov rieky Nitry a Handlovka bolo zabezpečené s finančnými prostriedkami a vyjadreniami v roku 2016. Práce boli počas odstraňovania nánosov z koryta potoka Handlovka prerušené sťažnosťami obyvateľov mesta Prievidza z dôvodu ochrany živočíchov a biotopov. Odstránenie nánosov z tokov nie je zaradené do plánu opráv na rok 2018. Práce budú zaradené do návrhu plánu na rok 2019 podľa finančných, kapacitných a technických možností našej organizácie.“

Natália Svítková
referent pre podnety obyvateľov
19. júl 2018

Štefan

Zaujímalo by ma ako je mesto spokojné s odpoveďou Slovenského vodohospodárskeho podniku? Čo plánuje mesto podniknúť okrem alibistického zverejnenia odpovede SVP? Nedá sa nič podniknúť? V záujme obyvateľov mesta, daňových poplatníkov a voličov!
Zostáva nám len modliť sa aby sa nezopakoval rok 2010 lebo "Odstránenie nánosov z tokov nie je zaradené do plánu opráv na rok 2018". Toto je niečo neuveriteľné!

06. júl 2019

Miroslav Krajčík

Gorazdovo nábrežie-trávnatá plocha-nepokosená

Oba brehy Handlovky sú nepokosené, porast je mimoriadne vysoký. Pod mostom na ulici J. Murgaša je zarastené aj samotné koryto, ktoré by bolo dobré vyčistiť,je tam aj odpad. Nie je možné označiť celé koryto tak som náhodne vybral najbližšiu ponúkanú adresu.
06. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
16. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
správca toku postupne čistí koryto rieky Handlovka.

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania