Zbytočná dopravná značka - ulica Gorkého

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Miro 26. augusta 2013

Na ulici Gorkého sa pred parkoviskom pri predajni Fresh nachádza dopravná značka "Zákaz vjazdu všetkých vozidiel" spolu s dodatkovou tabuľkou "Okrem vozidiel s označením...".

Táto značka mala zmysel v minulosti, keď sa v budove nachádzal sklad farieb a parkovisko (na súkromnom pozemku) bolo určené iba vozidlám s označením uvedeným na dodatkovej tabuľke.

V súčasnosti je parkovacia plocha určená zákazníkom predajne Fresh, a teda je uvedená dopravná značka zbytočná. Všetci, ktorí na parkovisku odstavia vozidlo, porušujú dopravné predpisy. Bude doipravná značka odstránená ?

A to už nehovorím o vzhľade dopravnej značky, osadiť ju do kanalizačnej rúry je už značne zvrátené aj na slovenské pomery.

27. august 2013

Laco M.

NO jo zvratene je hlavne to, ked tu znacku kazdy vikend niekto ohol - kýum nebola v kanalizacnej rúre..... pamatam
27. august 2013

Anonym

A teraz to parkovisko nie je na súkromnom pozemku?
28. august 2013

Miro

Anonym, nauč sa čítať - zmenil sa iba účel využitia parkoviska, je určené zákazníkom potravín a na zábradlí visí tabuľa, ktorá parkovanie zákazníkom umožňuje. Zároveň im to ale zvislá vodorovná dopravná značka zakazuje.
28. august 2013

Anonym

Miro - na zábradlí nevidím žiadnu tabuľu. Ďalej v Tvojom podnete čítam ".. a parkovisko (na súkromnom pozemku) " a preto som sa Ťa pýtal, že či to parkovisko nie je teraz na súkromnom pozemku. Som presvedčený, že účel parkoviska ostal nezmenený - asi to bude aj naďalej parkovisko nie a takisto som presvedčený, že je aj naďalej na súkromnom pozemku. Snažil som sa Ti iba naznačiť, že mesto s tým nič nespraví a že to sem vôbec nepatrí.... Účel parkoviska si zrejme určí jeho majiteľ a ten určí, kto tam môže parkovať. A ak bude chcieť zmeniť značku, tak ju zmení. ak nie, tak nie...
28. august 2013

Miro

Fotka je Google street view z minulého roka, tabuľa je na zábradlí asi 3 týždne, takže preto ju na fotke nevidieť. Počkajme si na odpoveď mesta a potom sa ukáže, či sa s tým niečo dá spraviť alebo nie.

Každopádne bol zo strany mesta výborný nápad predať uvedený pozemok, jeho majiteľ by si ho kľudne mohol oplotiť a ľudia potom budú chodiť po ceste, lebo iný prechod tam neexistuje....
28. august 2013

Roman Grolmus

Dobrý deň. Ako bývalý spolumajiteľ predmetného pozemku trochu k histórií.:
Odpredaj predmetného pozemku: Táto prístupová cesta k nášmu pozemku bola totálne zdemolovaná po rekonštrukcií výmenníkovej stanice. Keďže objekt nemal žiadne parkovacie plochy a ako zamestnávateľ sme pre zamestnancov tieto zabezpečiť museli, rokovali sme s mestom o tom, ako dať plochu doporiadku, ako na nej vytvoriť parkovisko a pod. Ako jediné rozumné riešenie bolo pozemok si odkúpiť a následne vytvoriť parkovisko. Čo sa za nemalých investičných nákladov aj podarilo. Pozemok NIE JE možné oplotiť, to je v kúpnej zmluve ošetrené. Pozemok nie je chodníkom ale cestnou komunikáciou takže prechod je tak či tak po ceste.
Značka bola osadfená následne na základe projektu a súhlasu DI po tom, ako na parkovisku, najmň v zimnom období na nami pracne odprataných parkovacích miestach dlhodobo parkovali cudzie vozidla a zamestnanci nemali kde parkovať. Kedže sa rozumným dohovorom nedalo nič riešiť, ako jediné možné riešenie ostalo len toto. Po osadení značky nám ju pravidelne každý víkend niekto demoloval - ohýbal, lámal a pod. Pomohol až betón. Môžete sa snažiť spraviť niečo krajšie a lepšie, keď však ľudia zo sídliska nechcú, volíte spôsoby a metódy, ktoré dávajú význam.
Podľa mojích informácií má terajší majiteľ už viac ako dva mesiace na meste žiadosť o zmenu dodatkovej tabule na MsÚ - takže to vybavuje.
Všimol som si, že v Prievidzi sa všetko hodnotí na základe dojmov a nie faktov. Takže milý anonym. Parkovisko to je a asi ostane, nakoľko je to cestná komunikácia. Jediné, čo sa môže zmeniť je to, pre koho to parkovisko bude slúžiť a to si skutočne určí nový majiteľ objektu. Miroslav - Vo veci sa už koná a to na podnet nového majiteľa, ktorí má záujem, aby jeho zákazníci mali čo najrozumnejší prístup do potravín. V princípe by bol asi sám proti sebe, aby na svojich zákazníkov volal MsP - tá sama od seba nepríde a štátna tam tiež nechodí. To je môj názor. Bol tu aj jeden podnet ohľadom vyvýšenej plochy - aj vtedy som písal, že to nie je chodník ale cestná komunikácia a vždy aj bola. To, že mesto položilo krížom cez trávnik zámkovú dlažbu ( bez stavebného konania, bez projektu) z neho ešte chodník nerobí.....
28. august 2013

Miro

Iba poznámka ku chodníku krížom cez trávnik - kedysi veľmi dávno bol na rovnakom mieste asfaltový chodník. Avšak pri poruche vodovodného potrubia ho rozkopali a tak to ostalo možno 15 rokov. Takže mesto nepotrebovalo stavebné povolenie, iba obnovili pôvodný chodník.
28. august 2013

Odpoveď samosprávy

Opodstatnenosť dopravnej značky musíme preveriť a za súčinnosti s Okresným dopravným inšpektorátom podnikneme ďalšie kroky.

Michal Ďureje
hovorca mesta
28. august 2013

anonym

No vidíš Miroslave a teraz to budú preverovať až do volieb
28. august 2013

Klikač

Anonym a nezabudni naklikať na všetky Mirove príspevky, že s nimi nesúhlasíš.
29. august 2013

Anonym

Klikáč - vidíš, to ma nenapadlo...
05. september 2013

Odpoveď samosprávy

Daný podnet preveríme s majiteľom predmetného pozemku.

Zdenka Žillová
referent dopravy MsÚ

07. september 2013

René

čo sa týka zmeny dodatkovej tabule, žiadosť som podával v máji. Tento týždeň som bol na mestskom úrade kde mi oznámili, že moju žiadosť nemôžu nájsť a majú len dodatočné doklady ktoré si vyžiadali. Parkovisko bude naďalej prístupné len pre zákazníkov počas nákupu. Aj keď sa nájdu odvážlivci, ktorí tam radi parkujú dlhodobo. Ani mesto nevie kto a kedy vybudoval chodník pri výmeničke. Kontaktovali ma len kôli tomu či náhodou neviem kto chodník vybudoval.
14. november 2013

Odpoveď samosprávy

Na základe žiadosti majiteľa bolo vydané doplnenie trvalého dopravného značenia na Ul. M. Gorkého. Zmena dopravného značenia bude zabezpečená majiteľom pozemku.

Dujničová Lucia
referent dopravy
Mestský úrad
02. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dopravná značka bola vymenené a aktualizovaná. Podnet bol vyriešený.

Michal Ďureje - hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania