Nelegálne "parkovisko"

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 26. júla 2018

Po vybudovaní okružnej križovatky na Nedožerskej ceste sa z torza bývalej cesty 1/64 postupom času stalo nelegálne "parkovisko", ktoré využívajú prevažne vodiči nákladných vozidiel.

Odstavené vozidlá tu jednak nemajú vôbec stáť, avšak kamióny stoja v tesnej blízkosti železničného priecestia a vodiči jazdiaci v smere do Novák nemajú na priecestie zľava žiadny rozhľad !! A teda musia nedobrovoľne porušovať ustanovenie §27 ods. 1 zákona o cestnej premávke, keďže sa nemôžu presvedčiť, či môžu bezpečne prejsť priecestím. Prerušená pravidelná železničná doprava na trati na tom nič nemení.

Kedy bude zakázané státie na celej asfaltovej ploche, resp. kedy na nej bude konečne vybudovaná autobusová zastávka, ktorá mala byť už dávno hotová ?!!!

27. júl 2018

Anonymný užívateľ

Mimochodom, ťahač s návesom so žilinským EČV stojí na uvedenej ploche bez pohnutia už dlhšie ako mesiac. Rovnako ako vrak Fordu Fiesta, ktorý je odstavený dokonca na trávniku.
30. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Požiadame mestskú políciu o pomoc pri preverení dlhodobého státia Vami uvedených vozidiel a taktiež požiadame oddelenie výstavby a referát dopravy o stanovisko k možnému riešeniu daného podnetu.
O stanoviskách Vás budeme informovať.

Natália Svítková
referent pre podnety obyvateľov
01. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
investorom zastávky MHD nie je mesto Prievidza, ale spoločnosť Kaufland v.o. Podľa dostupných informácií pre spustenie výstavby chýba stanovisko ŽSR, ktoré je vlastníkom časti pozemkov pod budúcou zastávkou MHD, a súčasne je ŽSR aj oprávneným zo zákonného vecného bremena ochranného pásma. Na základe preverovanej informácie zo dňa 30.7. 2018 zo ŽSR Nové Zámky, by mali dať stanovisko v krátkom čase.
Podľa projektu je zastávka MHD na základe pripomienok dotknutých orgánov plánovaná až za priechodom pre chodcov a nie na uvedenej ploche.

Ľuboš Maxina
zástupca primátorky mesta Prievidza
21. august 2018

Albert Chuťka

Na ul.Ľ.Ondrejova oproti vchodu 23 je lampa pouličného osvetlenia, ktorá sa o 20,00 hod.rozsvieti a cca o 1,5 hod.zhasne,žiadame touto cestou závadu odstrániť, ľudia idúci z práce majú obavy o svoje zdravie ísť po tme.
Ďakujeme vopred.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania