Zabezpečenie odchytu premnožených holubov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Mário 09. augusta 2018

Dobrý deň, chceme Vás požiadať o zabezpečenie odchytu premnožených holubov. Zároveň Vám chceme navrhnúť umiestnenie odchytovej klietky na spoločnej terase nášho bytového domu súpis. č. 20134. SVB v bytovom dome zabezpečilo vynaložením značných finančných prostriedkov povalové priestory, aby v nich holuby nemohli hniezdiť. Napriek tomu ich počet neklesá, práve naopak. Je známe, že holuby sú prenášačmi chorôb - ornitóza, aviárna tuberkulóza či salmonelóza. Sú tiež hostiteľmi vírusu kliešťovej encefalitídy. Z prvokov sú to trichomonády a toxoplazmóza. V hniezdach im prežíva množstvo roztočov, ktoré spôsobujú alergické reakcie. Uhynuté zvieratá sú korisťou iných zvierat, ktoré ochorenia prenášajú na človeka. Štatút mesta hovorí o tvorbe zdravých životných podmienok. Ďakujeme za pomoc.

10. august 2018

Jaro

Z odchytených holubov Vám uvaríme výbornú polievočku.
10. august 2018

Lubo

Pripájam sa k tejto požiadavke. Holubov na starom sídlisku je veľa, každé ráno ma vedia zobudiť behaním po odkvape. Keď umyjem auto, na druhý deň je zas os**té...
27. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu i Vášho návrhu umiestnenia odchytovej klietky.

Odchyt holubov je naplánovaný počas jesene 2018.

Vhodnosť umiestnenia odchytovej klietky je potrebné posúdiť pracovníkmi odchytovej spoločnosti, s ktorou mesto Prievidza spolupracuje. Z tohoto dôvodu Vás prosíme o kontaktovanie priamo zamestnankyne MsÚ p. Drozdovej na telefónnom kontakte: 0904 752 691, ktorá s Vami dohodne obhliadku Vami navrhovaného miesta.

Natália Svítková
Referent pre podnety obyvateľov
03. september 2018

Mário

Ďakujeme za odpoveď, skontaktovali sme p. Drozdovú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania