Exkrementy od psa na detskom pieskovisku Dlha 46

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Veron 13. augusta 2018

Dobrý deň, už viac krát sme si doniesli exkrementy od "domácich miláčikov", hlavne v zimných mesiacoch nejako som to vždy predychala, umyla. Raz popri chodníku na 3m som naratala vyše 15 týchto suvenírov ☹️ Ale to čo som zažila teraz presahuje všetky hranice. Na detskom pieskovisku bol psi exkrement. Chcela by som poprosiť aby sa táto situácia zo psičkarmi začala riešiť. Poprípade aby sa im vyradili miesta na venčenie a zakaz v okolí detských ihrísk. Tu nič také ako zákaz nie je. Neviem či to nie je aj tym že keď je tu pieskovisko, basketbalový kôš a pingpongovy stôl tak sa to za ihrisko nepovažuje. Veľkým plus by bolo prekrytie týchto detských pieskovisk. Ďakujem

27. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.

Je nám veľmi ľúto, že došlo k takejto udalosti, o to viac, že niektorí majitelia domácich zvierať nerešpektujú pokyny uvedené na osadenej tabuli pri detských ihriskách. V prípade, že ste svedkom, že sa na detskom ihrisku nachádzajú psy prípadne iné domáce zvieratá, alebo že si majitelia exkrementy po svojich zvieratách neodpracú, volajte na linku 159 - MsP Prievidza.

Aktuálne požiadame mestskú spoločnosť o kontrolu a následné očistenie pieskovísk na detských ihriskách.

Natália Svítková
Referent pre podnety obyvateľov
27. august 2018

mirec ........

bla bla..........
12. september 2018

majo

prepáčte, ale na toto musím reagovať...to že sa má zavolať hliadka tak to je pekný blábol lebo sa tým nič nerieši. hliadka príde prehodia pár slov, pozerajú sa a nič. Otočia sa a idú preč. Napáliť majiteľovi psa hneď pokutu, keď sa to opakuje znova a potom si dvakrát rozmyslí či bude chodiť zo psom tam kam nemá alebo nie.
13. september 2018

Veron

Doteraz som nevidela hliadku ani raz v spomínanej lokalite. Exkrementy od zvierat sme našli opakovane na pieskovisku. Môje dieťa tam ma zákaz už mesiac nakoľko mal opakovane hnačky a tráviace problémy. Dala som podnet aj na Úrad verejného zdravotníctva a po odber vzoriek z pieskoviska vyšli pozitívne výsledky na baktérie z výkalov psov a mačiek. Piesok ma byť vymenený za nový. Bola by som rada keby sa zrealizovalo aj prekrytie pieskoviska. Ide o zdravie našich deti, vnúčat.... Problém zo psickarmi je na našom sídlisku dosť veľký a v zimných mesiacoch keď sa nekosi je to vydiet najviac.
13. september 2018

Veron

*vidieť

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania