Zničený chodník a parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Stanislav 21. augusta 2018

Dve veci: 1.Zničený chodník na križovatke ulíc Gorkého a Clementisa vinou toho, že tam parkujú autá aj napriek tomu, že hneď vedľa je veľké parkovisko mimochodom tiež samý výtlk plus ďalšie veľké parkovisko je pri supermarkete Jednota čiže kedy sa daný chodník a vedľajšie parkovisko plánujú opraviť ? 2: Kto má oprávnenie osadiť tabuľu zákaz státia resp. zastavenia, aby jednak nedochádzalo k ničeniu chodníka a okrem toho tam vznikajú nepríjemné dopravné situácie keď je za sebou zaparkovaných niekoľko áut a v dôsledku toho sa potom stretávajú priamo oproti sebe autá vychádzajúce z ulice Gorkého s odbočujúcimi autami z ulice Clementisa.

22. august 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň. Ďakujeme za nahlásenie podnetu. Áno, vieme aj o poškodenom parkovisku aj poškodenom chodníku. Riešenie tohto problému je však trošku zložitejšie, skúsim to vysvetliť.
Na úvod však chcem povedať, že parkovisko ide do úplnej rekonštrukcie v priebehu dvoch až troch týždňov. Takže jedna časť problému bude vyriešená.

Teraz ten chodník. Na Výbore volebného obvodu č. IV sme sa zaoberali aj možnosťou osadenia dopravného značenia o ktorom píšete. K tejto alternatíve sme sa ale zatiaľ nepriklonili z dôvodu, že podľa nášho názoru pri tomto chodníku najčastejšie stáli ľudia, ktorí chodili v minulosti na poštu alebo zákazníci fitness centra. Majiteľ fitness centra asi pred dvomi týždňami na vlastné náklady vybudoval nové parkovisko oproti jeho prevádzke a bezodplatne ho odovzdá do majetku mesta. Takže jeho zákazníci už teraz parkujú na tomto parkovisku. Aktuálne sledujeme, či stále pri tomto chodníku parkujú autá alebo nie a podľa toho zvážime aj riešenie ako ďalej. Zatiaľ to vyzerá tak, že vybudovaním tohto nového parkoviska sme problém z parkovaním áut pri tomto chodníku asi vyriešili, ale na takéto konštatovanie je ešte zavčasu. Úprimne Vám poviem, ja osobne nie som zástancom budovania nových dopravných značiek, pretože už teraz ich máme zbytočne veľa, niekedy mám pocit, že máme viac dopravných značiek ako obyvateľov. Ďalšia vec, ktorá súvisí s osadením nových dopravných značiek je vymožiteľnosť tohto práva v prípade porušenia predpisov. Možno by bolo riešením namaľovanie žltej čiary, ale nepredbiehajme zatiaľ. Uvidíme ako sa to bude vyvíjať.

Čo sa samotnej opravy tohto chodníka týka, teraz sme ho naschvál nenavrhli do rekonštrukcie, pretože spoločnosť PTH a.s. chystá rekonštrukciu časti ich rozvodov na sídlisku Kopanice a nové rozvody by mali ísť práve po celej dĺžke tohto chodníka. Takže dôjde k jeho znehodnoteniu a následne spoločnosť PTH a.s. tento chodník úplne zrekonštruuje na vlastné náklady. Takto aj Mestské zastupiteľstvo schválilo uznesenie k tomuto problému. Takže s opravou čakáme na rekonštrukciu rozvodov PTH.

Takže tento problém naozaj riešime, časť problému je už možno vyriešená, časť problému bude vyriešená v priebehu asi dvoch mesiacov (rekonštrukcia parkoviska) a problém ohľadom rekonštrukcie chodníka si ešte vyžiada čakanie.

Na základe uvedeného, ak s tým súhlasíte, navrhujem, aby bol podnet uzavretý.

Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza
predseda VVO č. IV - Kopanice
22. august 2018

Stanislav

No musím povedať, že s odpoveďou ste ma potešili či už ide o parkovisko alebo chodník, kde mimochodom ten nápad so žltou čiarou nie je zlý a dal by sa použiť aj na viacerých miestach v Prievidzi napr. aj na ulici Energetikov v zákrute pri klube Piano kde z dôvodu parkovania áut vznikajú takisto veľmi nepríjemné dopravné situácie. Sám som zvedavý ako by to pomohlo, pretože si myslím, že je to len o ľuďoch, či sú ochotní prejsť pár krokov navyše alebo ísť s autom pomaly až na záchod. Každopádne ďakujem za odpoveď.
22. august 2018

Stanislav

A ešte by som sa rád spýtal, že ak neprejde nápad so žltou čiarou, či by sa nedal použiť spôsob parkovania ako je to teraz pri spomínanom fitnesscentre čiže vybudovanie parkovacích miest vedľa cesty a to práve napríklad na tiež spomínanej zákrute na ulici Energetikov pri klube Piano alebo tiež na zákrute pri potravinách Fresh na ulici Gorkého, kde na obidvoch miestach priestor na to rozhodne je a významne by to z bezpečnostného hľadiska vyriešilo premávku, vopred ďakujem za odpoveď.
22. august 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň.
Na Vašu otázku Vám teraz odpovedať neviem, nie som dopravný inžinier, bude treba to dať zvážiť. V každom prípade počkajme, či vlastne ten problém parkovanie vozidiel na tomto chodníku nie je úplne vyriešený a netreba robiť žiadne značenie.
Čo sa týka tej Ulice Energetikov... a čo by ste povedali na zjednosmernenie tejto ulice? Môžeme sa baviť o tom, odkiaľ a kam by bola jednosmerná a v akom rozsahu, ale možno by to stálo za uváženie.

Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza
23. august 2018

Stanislav

To je tiež možné riešenie dokonca si myslím, že zjednosmerneniu viacerých ulíc sa v Prievidzi v budúcnosti určite nevyhneme takže za mňa áno.
21. september 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň.
Podnet je vyriešený. Poškodené parkovisko prešlo kompletnou rekonštrukciou. V budúcnosti ešte plánujeme rekonštrukciu chodníka na Gorkého ulici, oproti tomuto parkovisku. To má byť súčasťou plánovej rozkopávky spoločnosti PTH a.s.

Ďakujeme za nahlásenie podnetu.

S pozdravom
Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania